11152019pet
Last updatepet, 15 nov 2019 8pm

Sport

Nikola Vučević: Napredovali smo iz meča u meč, mislim da smo se dobro spremili

Ići ćemo na pobjedu i protiv Grčke, ali treba biti realan - nama su najvažnije utakmice sa Novim Zelandom i Brazilom. Novozelanđani su nezgodni, fizički jaki, igraju brzo, dosta šutiraju. Brazil je opasan, vidjelo se to i u našem duelu u Francuskoj, iako ni mi ni oni nismo bili kompletni. Vidjećemo, daćemo sve od sebe, borićemo se, to je sigurno, rekao je Vučević

Foto: Printscreen

Crnogorska košarkaška reprezentacija od danas je u Nanđingu, gdje će igrati grupnu fazu Mundobasketa.

Kontrolni mečevi su završeni, ostala su još samo tri dana do premijere, a "crveni" su spremni, kazao je Nikola Vučević.

"Napredovali smo iz meča u meč, u Kini smo bili bolji nego na turniru u Francuskoj. Mislim da smo se dobro spremili, imamo još nekoliko treninga, ali i fizički i taktički izgledamo sasvim dobro", rekao je as Orlanda, pišu “Vijesti”.

Tandem Vučević - Bojan Dubljević je snaga Crne Gore.

"I on i ja znamo da igramo za ekipu, možemo da pomognemo timu, možemo da dajemo koševe, 'ol-raund' smo igrači. Mislim da smo dobar tandem, da ćemo dobro da sarađujemo, ali i kao tim smo dobri. Selektor je dosta rotirao, igrale su različite petorke, a sve je bilo sasvim u redu", kazao je Vučević.

Crna Gora prvenstvo otvara duelom sa jednim od favorita - Grčkom, u nedjelju od 14 sati po našem vremenu.

"Ići ćemo na pobjedu i protiv Grčke, ali treba biti realan - nama su najvažnije utakmice sa Novim Zelandom i Brazilom. Novozelanđani su nezgodni, fizički jaki, igraju brzo, dosta šutiraju. Brazil je opasan, vidjelo se to i u našem duelu u Francuskoj, iako ni mi ni oni nismo bili kompletni. Vidjećemo, daćemo sve od sebe, borićemo se, to je sigurno", rekao je Vučević.

Mundobasket se dočekuje sa nestrpljenjem i zbog pitanja da li će se prekinuti američka dominacija svjetskom košarkom...

"Nisu u najjačem sastavu, imaju mlade igrače, koji nemaju iskustvo sa FIBA takmičenjima. I meni, koji sam igrao ranije, uvijek treba vremena da se prilagodim. Amerika ima dobru ekipu, to su momci koji imaju bitne uloge u svojim timovima. Biće interesantno vidjeti kako će da se snađu, ali svakako su među favoritima. Još bih izdvojio Srbiju i Grčku", kazao je Vučević.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...