11152019pet
Last updatepet, 15 nov 2019 8pm

Sport

Uhapšen Mišel Platini

Nezavisni francuski medij “Mediapart” izvijestio je da je Platini uhapšen jutros u sklopu istrage o dodjeli domaćinstva Svjetskog fudbalskog prvenstva 2022. godine Kataru

Mišel Platini (Foto: Printscreen)

Bivši predsjednik UEFA-e Mišel Platini uhapšen je danas zbog afere s dodjelom Svjetskog prvenstva 2022. godine Kataru.

Legendarni francuski fudbaler bio je na čelu krovne organizacije evropskog fudbala od 2007. godine, a predsjednik je bio sve do 2015. kada ga je suspendirao FIFA-in Etički odbor.

Nezavisni francuski medij “Mediapart” izvijestio je da je Platini uhapšen jutros u sklopu istrage o dodjeli domaćinstva Svjetskog fudbalskog prvenstva 2022. godine Kataru.

Katar je za domaćina SP-a izabran 2010. godine, a ta odluka FIFA-e neugodno je iznenadila sportsku javnost. Katar je domaćinstvo SP-a dobio u konkurenciji Južne Koreje, Japana, Australije i SAD-a.

Još 2013. godine je ugledni “France Football” tvrdio da je Platini pod pritiskom tadašnjeg francuskog predsjednika Nikolasa Sarkozija glasao za dodjelu Svjetskog prvenstva Kataru. Kao protivuslugu, šeici malog emirata u Persijskom zalivu obećali su ulaganja u francuski fudbal.

Platini je godinu kasnije priznao da se u Švajcarskoj tajno sastao s bivšim i osramoćenim predsjednikom Azijskog fudbalskog saveza Mohamedom Bin Hamamom, samo nekoliko dana prije glasanja o domaćinu SP-a.

Bin Hamam je doživotno izbačen iz fudbala jer je optužen da je kupovao glasove za izbore za predsjednika FIFA-e, prenosi “Jutarnji list”.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...