04212019ned
Last updatesub, 20 apr 2019 9pm

 

 

Sport

NBA: Poznati učesnici play-offa na zapadu, na istoku se bori pet ekipa

U play-offu će se naći aktuelni šampioni Golden State Warriorsi, Denver Nuggetsi, Houston Rocketsi, Portland, Utah Jazz, L.A. Clippersi, San Antonio i Oklahoma

Foto: Printscreen

Regularni dio sezone NBA lige privodi se kraju,a većina učesnika play-offa najjače košarkaške lige na svijetu već su poznata.

Za razliku od prethodnih godina, kada je na zapadu uvijek bilo zanimljivo, sada je u ovoj konferenciji 12 dana prije kraja sezone poznato svih osam ekipa koje će igrati u playoffu, prenosi Radiosarajevo.ba.

Tako će se u play-offu naći aktuelni šampioni Golden State Warriorsi, Denver Nuggetsi, Houston Rocketsi, Portland, Utah Jazz, L.A. Clippersi, San Antonio i Oklahoma.

Na istoku je situacija nešto interesantnija. Sigurni učesnici play-offa za sada su Milwaukee Bucksi, Toronto Raptorsi, Philadelphia 76-ersi, Boston Celticsi i Indiana Pacersi, dok borbu za preostala tri mjesta borbu vodi pet ekipa. Od tih pet, samo Charlotte Hornetsi imaju teoretsku šansu da se nađu u doigravanju dok su učešće donekle osigurali i Brooklyn Netsi. U preostalih pet utakmica oni moraju pobijediti najmanje u tri utakmice, s tim da Miami i Orlando moraju da izgube u najmanje dvije.

Sigurni učesnik je i Detroit, s tim da njih čeka ista matematika kao i sa Brooklynom

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...