03232019sub
Last updatepet, 22 mar 2019 8pm

 

 

Sport

Nurkić o prvoj utakmici sa Brajantom: "Ponavljao sam: ‘Ne, nemoguće, ovo je bio san’” (VIDEO)

Moj debi je bio protiv Lakersa u San Dijegu: Prošao sam pored Kobeja, iza mene je bio Mozgov i pitao sam ga: ‘Je li ovo Kobe?’ Utakmica je počela, a ja nisam pratio ni igru ni meč, nego sam gledao Kobeja

Foto: Printscreen

Košarkaški reprezentativac BiH Jusuf Nurkić gostovao je u programu ESPN-a u emisiji Sports Center, gdje je govorio o svojim košarkaškim počecima, dolasku u SAD i drugim temama.

"Lillard mi je promijenio život na mnogo način. Na parketu je lider i pokazao mi je kako bolje razumjeti igru. Takođe, van parketa mi je prijatelj veliki i osoba koju zovem u bilo koje doba kad god mi šta treba", kazao je Nurkić na pitanje voditelja o tome kako je na njega uticao odnosa sa liderom Portlanda, Damianom Lillardom, prenosi novi.ba.

Prvi susret s Kobejem?

"Kobe mi je bio idol. Dolazak iz malog sela u Bosni i kada sam vidio njega uživo, njegov instikt za košarku... Moj debi je bio protiv Lakersa u San Dijegu: Prošao sam pored Kobeja, iza mene je bio Mozgov i pitao sam ga: ‘Je li ovo Kobe?’ Utakmica je počela, a ja nisam pratio ni igru ni meč, nego sam gledao Kobeja. Bilo je to nevjerovatno iskustvo, a nakon utakmice sam se pitao: ‘Da li sam zaista igrao ovu utakmicu?’ Nisam mogao da plačem javno, jer nisam taj tip osobe. Sjeo sam na kraj aviona i govorio sebi: ‘Ne, nemoguće, ovo je bio san", kazao je Nurkić.

 

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...