03232019sub
Last updatepet, 22 mar 2019 8pm

 

 

Sport

Dva italijanska ljekara optužena za smrt Davidea Astorija

Ljekari su, kako je konstatovalo tužilaštvo, odgovorni za smrt fudbalera, jer su prekrišili "kardiovaskularne protokole prilikom ocjena da li neko može da se bavi takmičarskim sportom"

Foto: YouTube/Printscreen

Italijansko tužilaštvo završilo je istragu povodom smrti Davidea Astorija, kapitena Fiorentine, i podići će optužnicu protiv dvojice ljekara za ubistvo, javljaju italijanski mediji.

Optuženi će biti Franćesko Stanjo, direktor Instituta za sportsku medicinu u Kaljariju, i Đorđo Galanti, direktor Centra za sportsku medicinu u Firenci, prenose “Vijesti”.

Njih dvojica su, kako je konstatovalo tužilaštvo, odgovorni za smrt fudbalera, jer su prekrišili "kardiovaskularne protokole prilikom ocjena da li neko može da se bavi takmičarskim sportom".

Szanjo je 2014. godine izdao dozvolu Astoriju, iako je istraga pokazala da su u analizama bila vidljiva dva izolovana slučaja srčanih problema, koje izazivaju napori kakve organizam ima u intezivnim sportskim aktivnostima.

Galanti je, s druge strane, potpisao dva sertifikata, 206. i 2017. godine, uprkos tome što su testovi pokazali aritmije u radu Astorijevog srca.

Oni se terete i da Astorija nisu obavijestili o problemima koje su, ili nisu uočili, te da su morali da mu predlože da uradi detaljnije testove.

Astori je preminuo 4. marta prošle godine.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...