03232019sub
Last updatepet, 22 mar 2019 8pm

 

 

Sport

Ubila se svjetska šampionka: Potres mozga ju je potpuno promijenio, depresija uzela maha... (VIDEO)

Posljednjih nekoliko mjeseci je bila u teškoj situaciji. Morala je da prestane da trenira nakon potresa mozga ove zime, teško se nosila sa cijelom situacijom, mučila ju je depresija i imala je strašne glavobolje. U januaru je prvi put podigla ruku na sebe, a porodici i kolegama je ostavila dugačak mejl u kojem je sve objasnila. Napisala je da ne može da zaustavi crne misli i strašno se povukla u sebe. Čim smo dobili mejl pozvali smo policiju i oni su je u posljednji čas spriječili da već tada oduzme sebi život, pojasnio je Taunzend

Keli Ketlin (Foto: YouTube/Printscreen)

Sportsku javnost potresla je vijest da je mlada trostruka svjetska šampionka i olimpijska vicešampionka sa timom Sjedinjenih Američkih država u biciklizmu, Keli Ketlin (24), počinila samoubistvo.

Tragediju je potvrdio Savez SAD, a da je reč o samoubistvu potvrdio je njen brat Kolin.

Keli je pronađena u studentskoj sobi na univerzitetu Stanford, a pronašla ju je cimerka, piše "Blic".

Njen trener Čarli Taunzend je objavio potresnu poruku u kojoj je rekao da je mlada biciklistkinja i prije dva mjeseca pokušala da oduzme sebi život.

“Posljednjih nekoliko mjeseci je bila u teškoj situaciji. Morala je da prestane da trenira nakon potresa mozga ove zime, teško se nosila sa cijelom situacijom, mučila ju je depresija i imala je strašne glavobolje. U januaru je prvi put podigla ruku na sebe, a porodici i kolegama je ostavila dugačak mejl u kojem je sve objasnila. Napisala je da ne može da zaustavi crne misli i strašno se povukla u sebe. Čim smo dobili mejl pozvali smo policiju i oni su je u posljednji čas spriječili da već tada oduzme sebi život”, pojasnio je Taunzend.

Sestra Kristina je dala dodatan uvid u probleme s kojima se posljednjih mjeseci nosila slavna i uspješna sportiskinja, ali i diplomirana matematičarka na Stenfordu i talentovana violinistkinja.

“Ona je jednostavno osećala da ne može da se nosi sa obavezama koje su stavljene pred nju i ovo joj je bio jedini izlaz. Otkad je prije nekoliko mjeseci doživjela potres mozga nije bila ista osoba”, rekla je Kristina Ketlin.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...