07042020sub
Last updatepet, 03 jul 2020 9pm

Sport

ZA KK „STRŠLJEN“ IZ GUSINJA „POTPISALE“ NBA ZVIJEZDE

Iako Košarkaški klub „Stršljen“ iz Gusinja postoji tek tri godine i potiče iz tako malog mjesta kao što je Gusinje, zahvaljujući Gusinjaninu Erminu Ediju Deljaninu i Sarajliji Esadu Rizvanoviću, za ovaj klub znaju i - NBA zvijezde.

Ideja ljudi iz Gusinja je bila da se na dresu njihovog omiljenog kluba nađu potpisi NBA zvijezda u čemu su im pomogli Deljanin i Rizvanović, koji su prijatelji sa porodicom Alana Andersona, zvijezde Brooklyn Nets-a.

Zahvaljujući tom prijateljstvu, Deljanin i Rizvanović su od porodice Anderson dobili specijalne propusnice koje imaju članovi porodica košarkaša.

„Sa mojim prijateljima Alenom Rugovom i Adilom Radončićem sam razgovarao o tome kako da najbolje pomognemo i skrenemo pažnju na KK 'Stršljen'. Naši momci, kao što je poznato, takmiče se u Prvoj B košarkaškoj ligi Crne Gore i trebaju im osnovna sredstva da bi uspjeli da klub opstane. Pored toga, i sa tako skromnim budžetom, oni postižu zapažene rezultate i ravnopravno se nose sa klubovima iz mnogo većih gradova u Crnoj Gori“, kaže Deljanin.


Dobiti potpise od NBA zvijezda nije bilo problem.

„Prvi se potpisao Jarron Collins. Objasnili smo mu da našim prijateljima-košarkašima treba pomoć i da nam oni svojim potpisima na dres 'Stršljena' mogu itekako pomoći. Potpisao je ne tražeći više nikakvo objašnjenje. Zatim su se potpisali igrači 'Brooklyn Netsa': Alan Anderson, Mason Plumlee, Andrei Kirilenko, Andray Blatche, Marcus Thornton, Jason Colins i Mirza Teletović, koji je bio iznenađen kada je vidio dres 'Stršljena'“.

Košarkaši Brooklyn Nets-a su se potpisali na dres kluba iz Gusinja u noći kada su igrali utakmicu sa iz Ćikaga.


„Iskoristili smo priliku tako da nam se na dres potpisao i trener Chicago Bulls-a Tom Thibodeau, kao i igrači Taj Gibson i Carlos Boozer. U dogovoru sa ljudima iz KK 'Stršljen' dres ćemo uskoro dati na aukciju kako bi im obezbijedili makar dio sredstava potrebnih za takmičenje. Ujedno želim da iskoristim priliku i da apelujem na naše ljude u Njujorku da svi skupa pomognemo našim mladim sportistima iz Gusinja“, kazao nam je Deljanin.

Sead Hodžić

UPOZORENJE: ZABRANJENO PREUZIMANJE TEKSTA I FOTOGRAFIJA BEZ DOZVOLE NASE REDAKCIJE 

 

 

 

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE