03172018sub
Last updatepet, 16 mar 2018 9pm

 

Sport

Siniša Mihajlović se propisno obrukao: Ne zna ko je Ana Frank!

"Ne čitam novine. Ne mogu da pričam o tome, izvinjavam se, ali ovu sam temu ignorisao", rekao je Mihjalović

Foto: Printscreen

Nakon sramnog poteza navijača Lacija, koji su uradili stotine naljepnica na kojima je Ana Frank (jevrejska djevojčica koja je u skrovištu, na tavanu, vodila dnevnik tokom Drugog svjetskog rata, prije nego što su je nacisti pronašli i strijeljali) prikazana kako nosi dresove rivala, Fudbalski savez Italije odlučio je da se pred svaki meč prvenstva čitaju odlomci iz njenog dnevnika.

Kada su novinari upitali Sinišu Mihajlovića, trenera Torina a bivšeg igrača Lacija, šta misli o tome, šokirao ih je odgovor.

"Ne znam ko je ona", rekao je najprije Miha.

Kada je vidio iznenađenje na licima predstavnika italijanskih medija, dopunio se:

"Ne čitam novine. Ne mogu da pričam o tome, izvinjavam se, ali ovu sam temu ignorisao", rekao je Mihjalović, a prenosi "Tutosport".

“Blic” podsjeća da će sve utakmice koje će se igrati u seriji A, B i C, kao i amaterskim i omladinskim ligama Italije, početi minutom ćutanja kako bi se odala počast žrtvama holokausta koju su upravo "Lacijali" uvrijedili svojim najnovijim potezom.

Naime, Roma i Lacio dijele isti stadion i najžešći navijači "nebeskoplavih", poznati po antisemitskim stavovima, su u posljednjem meču bili na južnoj tribini. U pitanju je tribina obično rezervisana za navijače Rome, ali je “sjever” bio zatvoren zbog rasističkih ispada na jednoj od prethodnih utakmica.

Navijači Lacija su to iskoristili da "uvrijede" svoje suparnike lijepeljenjem naljepnica Ane Frank u dresu Rome, pored uobičajenih antisemitskih slogana.

Italijanski premijer Paolo Đentiloni je rekao je da ne treba potcjenjivati opasnost koju predstavlaju huligani Lacija i dodao da su naljepnice s Anom Frank "nevjerovatne i neprihvatljive".

Sa druge strane, Lacio, za koji je Mihajlović nastupao u periodu od 1998. do 2004. godine, odlučio je da zbog ispada svojih navijača uradi nešto dosad nezabilježeno: svake godine će u Aušvic, nekadašnji nacistički logor, slati u posjetu po 200 mladih pristalica kluba, kako bi se na licu mjesta upoznali sa strahotama koje su se dešavale u Drugom svjetskom ratu. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...