09192017uto
Last updateuto, 19 sep 2017 2pm

fast2top

 

Sport

Džonatan Kovačević, Kanađanin porijeklom iz Nikšića, draftovan u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta

Prošle sezone na 36 utakmica u NCAA koledž ligi postigao je tri gola i 16 asistencija. To je sjajan skor za defanzivca, koji je stekao reputaciju da je izuzetan igrač u kontranapadu. Ističe se da je izuzetan u trku u oba pravca, u trku sa pakom takođe, što je atipično za njegovu visinu i kada su defanzivci u pitanju, a da je izuzetno odgovoran i precizan u defanzivnim zadacima, protiv mnogo iskusnijih rivala

Džonatan Kovačević (19), kanadski tinejdžer porijeklom iz Nikšića, draftovan je od Vinipeg Džetsa u NHL ligi hokeja na ledu!

Jedan od najvećih kanadskih talenata jednog od najpopularnijih profesionalnih sportova u Americi je izabran kao 74. pik, što je izuzetno za tako mladog igrača. Prethodno je ovaj izuzetni defanzivac stekao odličnu reputaciju na Merimek koledžu, piše Portal Analitika.

Kovačević, mladić visok 191 santimetar, rođen je u gradu Grimzbiju u kanadskoj državi Ontario. Njegov otac Novica je doseljenik u Kanadu iz Crne Gore, iz Nikšića. Prošle sezone na 36 utakmica u NCAA koledž ligi postigao je tri gola i 16 asistencija.

To je sjajan skor za defanzivca, koji je stekao reputaciju da je izuzetan igrač u kontranapadu. Ističe se da je izuzetan u trku u oba pravca, u trku sa pakom takođe, što je atipično za njegovu visinu i kada su defanzivci u pitanju, a da je izuzetno odgovoran i precizan u defanzivnim zadacima, protiv mnogo iskusnijih rivala.

“Treba dodatno fizički da ojačam, kako bih bio spreman za NHL svijet. Sve to je stvar razvoja, ali vjerujem da ću jednog dana biti spreman za uspješnu NHL karijeru i tako ostvariti san”, rekao je Kovačević za kanadske medije.

Vijest o njegovom angažmanu u NHL je odjeknula u Kanadi, jer nije uobičajeno da tako mladi igrači, pogotovo defanzivci, dobiju šansu na draftu.

Klub iz Vinipega, jednog od najvećih kanadskih gradova, najvjerovatnije će se odlučiti da mu već na jesen pruži šansu. Vinipeg je jedan od najmlađih timova u NHL, od 2011. je u tom gradu kada se preselio iz Atlante, a u prethodnih pet godina jednom se plasirao u plejof. Prošle sezone imao je učinak od 40 pobjeda i 35 poraza.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

Currency ConverterVIC NEDELJE

  Kako doživjeti stotu      
  Kako doživjeti stotu

  Jedna žena traži nešto po dnevnom boravku. Nakon pola sata, vidljivo nervozna, obraća se svom suprugu koji čita novine:

  - Dragi, da li si vidio moju knjigu?

  - Koji je naslov?

  - "Kako doživjeti stotu"

  - Ah da, sada se sjećam. Jučer sam je bacio u smeće.

  - Ali zašto?

  Read more...