09262020sub
Last updatepet, 25 sep 2020 9pm

Sport

Majkl Džordan spasio NBA ligu: Svi igrači ga poslušali bez riječi

Najbolji košarkaš svih vremena, vlasnik Šarlota, kontaktirao je rukovodstvo Udruženja igrača NBA lige Krisa Pola i Rasela Vestbruka, nakon čega je učestovao na sastanku sa ostalim vlasnicima klubova i insistirao da saslušaju svoje igrače i postignu dogovor

Majkl Džordan (Foto: Printscreen/ESPN)

Jučerašnji mečevi plej-ofa NBA lige odloženi su zbog protesta koji je počela ekipa Milvoki Baksa, zbog pucnjave i teškog ranjavanja 29-godišnjeg Afroamerikanca Džejkoba Blejka prošle nedjelje u državi Vinskonsin.

Pobuna igrača išla je do te mjere da se tražilo potpuno prekidanje lige, u čemu su najglasniji bili predstavnici LA Lejkersa i LA Klipersa Lebron Džejms i Kavaj Lenard, ali je nakon jučerašnjeg sastanka odlučeno da će takmičenje u balonu u Orlandu biti nastavljeno.

Kako prenose mediji u SAD, ključni posrednik u dogovoru između igrača i vlasnika klubova bio je legendarni košakaš Čikaga, Majkl Džordan.

Najbolji košarkaš svih vremena, vlasnik Šarlota, kontaktirao je rukovodstvo Udruženja igrača NBA lige Krisa Pola i Rasela Vestbruka, nakon čega je učestovao na sastanku sa ostalim vlasnicima klubova i insistirao da saslušaju svoje igrače i postignu dogovor.

“Džordan je bio savršena osoba za ovakvu ulogu”, rekao je za ESPN jedan neimenovani NBA zvaničnik, prenosi Portal Analitika.

Dodaje se da Džordan ima ogroman kredibilitet i kod košarkaša i kod vlasnika.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE