03182018ned
Last updatened, 18 mar 2018 2pm

 

Showbiz

Esad Merulić: Laska mi poređenje sa Halidom Bešlićem (VIDEO)

Brojnim nastupima Esad se dokazao kao jedan od najboljih narodnih pjevača u Crnoj Gori, a nastupao je sa poznatim izvođačima iz regiona. Do sada je snimio tri albuma izvorne muzike - „Sevdah“, „Ja i dalje čekam“ i “Etno tradicional”

Esad Merulić (Foto: Privatna arhiva)

Esad Merulić, poznati crnogorski pjevač narodne muzike, prepoznatljiv po interpretaciji sevdaha, posljednjih nekoliko godina stiče veliku popularnost, kako u matičnoj zemlji, tako i u regionu. Na posljednje četiri pjesme sarađivao je sa bosanskohercegovačkim kompozitorom i tekstopiscem Mirkom Šenkovskim Geronimom, a ova saradnja zasigurno mu otvara vrata tamošnje muzičke scene.

Foto: Privatna arhiva

Brojnim nastupima Esad se dokazao kao jedan od najboljih narodnih pjevača u Crnoj Gori, a nastupao je sa poznatim izvođačima iz regiona. Do sada je snimio tri albuma izvorne muzike - „Sevdah“, „Ja i dalje čekam“ i “Etno tradicional”.

Specifičan način interpretacije i prodoran vokal, ali i emocija koju donosi u pjesmama, čine ga jedinstvenim na regionalnoj muzičkoj sceni, zbog čega je osvojio i srca publike. S druge strane, neki ga iz ljubavi prema njegovoj interpretaciji zovu crnogorski Halid Bešlić.

Esad Merulić i Mirko Senkovski (Foto: Privatna arhiva)

“Možda tu sličnost vide zbog činjenice da izuzetno pjevam Halidove pjesme, ili možda zbog saradnje sa Geronimom, koji takođe radi za velikog Halida. Bešlić je neprikosnovena pjevačka veličina, tako da mi to poređenje svakako prija i laska”, kaže Esad Merulić.

Izuzetno popularne i slušane su Merulićeve pjesme “Bezdan”, “Drumovi”, “Most”, “Nek je otmeno”, “Htjela ne htjela”, a “Žale godine”, kompozitora i aranžera Senada Dreševića iz Podgorice, je njegov veliki hit.

“Ova pjesma je osvojila Hrvatsku i širu publiku i sada već ima blizu milion pregleda na YouTubeu. Klubovi rade njen remix. Imam veliki broj poziva za gostovanja i koncerte u regionu i izvan njega. U narednom periodu planiram snimanje spotova za pjesme koje nisu ekranizovane, ali i novi singl na proljeće”, kaže crnogorski pjevač, koji je krajem prošle godine održao solistički koncert u Podgorici na kojem su mu gosti bili Zoran Kalezić i Edo Abdović.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...