10242019čet
Last updatesri, 23 okt 2019 7pm

Showbiz

Crnogorska kreatorka ponovo na Nedjelji mode u Njujorku: Inspiracija su mi bili Džejms Bond i njegove djevojke

“Ovoga puta nemam naziv, jer je suvišno nazvati kolekciju '007' ili nešto slično. Nisam imala adekvatan naziv i nisam željela da stavim bilo šta, jer je inspiracija sasvim dovoljna”, pojasnila je Bobar, dodajući da je ta inspiracija objedinila 18 unikatnih modela, odnosno dugih glamuroznih haljina, koliko će predstaviti u Njujorku

Foto: Facebook

Crnogorska kreatorka Sanja Bobar završava posljednje pripreme pred odlazak u Njujork, gdje će na Nedjelji mode premijerno predstaviti novu kolekciju, pišu “Vijesti”.

Ovo je njen drugi odlazak u Sjedinjene Američke Države i učešće na prestižnoj modnoj manifestaciji, a u razgovoru za “Vijesti” otkrila je šta je pripremila za tamošnju publiku, kakve su joj ambicije, kada će biti održana revija i koliko dugo je radila na kolekciji.

“Konkretno, ako saberemo aktivan period rada, četiri do pet mjeseci je trajao proces izrade kolekcije, od ideje, prvih skica, biranja materijala, do izrade modela”, opisuje ona, a zatim otkriva šta je pripremila za drugo predstavljanje u Njujorku.

“Od samog početka, kada sam zakoračila na modnu scenu, predstavljam sebe kreacijama koje su glamurozne haljine i toga se pridržavam. Tako će biti i ovoga puta, jer ne odstupam od svog ranijeg rada i stila kada je u pitanju kolekcija”, pojasnila je Bobar.

RUČNI RAD

“Ovoga puta takođe ima dosta ručnog rada, što je moj prepoznatljiv stil, ali biće i nekih drugačijih detalja”, kaže dizajnerka, kojoj je inspiracija bio fiktivni tajni agent 007 i njegove djevojke.

“Tema koja me je vodila su Džejms Bond i njegove djevojke. Nakon prethodnog povratka iz Njujorka i sumiranja utisaka i priče koju sam tamo doživjela, shvatila sam da bi prva asocijacija za narednu kolekciju trebalo da budu upravo Bondove djevojke, koje su se uvijek predstavljale kao veoma ženstvene, ali i moćne, seksipilne i harizmatične žene”, istakla je ona, dodajući da je upravo te osobine preslikala u svojim radovima.

“Takođe mogu da naglasim da su boje ovoga puta drugačije. Nisu više u pitanju pastelne, nježne boje, već se može naći dosta drugačijih ručno odrađenih haljina u tamnijim nijansama, koje do sada nisam predstavljala, jer sam se više vodila romantičnim haljinama i vjenčanicama. Ovoga puta je, u odnosu na prethodne kolekcije, različita i izrada haljina, ali i boje i materijali”, kaže Bobar.

Ona je posebno vodila računa i o tome da su haljine udobne i praktične, u skladu sa Bondovim djevojkama koje su “uvijek u akciji”.

“Scenografija će biti drugačija i mnogo ozbiljnija s obzirom na to da smo ovoga puta imali više vremena za pripremu. Akcenat će upravo biti na pokretima koji će pratiti moje kreacije, ali i priliku za koju sam ih namijenila”, odgovara dizajnerka.

“NEMAM NAZIV KOLEKCIJE, INSPIRACIJA JE SASVIM DOVOLJNA”

Na pitanje koji je naziv kolekcija, ona kaže da se ovoga puta nije fokusirala na naziv, jer je inspiracija bila i više nego dovoljna.

“Ovoga puta nemam naziv, jer je suvišno nazvati kolekciju '007' ili nešto slično. Nisam imala adekvatan naziv i nisam željela da stavim bilo šta, jer je inspiracija sasvim dovoljna”, pojasnila je ona, dodajući da je ta inspiracija objedinila 18 unikatnih modela, odnosno dugih glamuroznih haljina, koliko će predstaviti u Njujorku.

S obzirom na to da su zvanice u prvim redovima na revijama njujorške Nedjelje mode uglavnom poznate ličnosti, Bobar priznaje da joj je velika želja da neku od svojih haljina vidi na crvenom tepihu u Holivudu.

“Naravno. Kao što mi se ostvario san prošle godine samim odlaskom na NY Fashion Week, i ovoga puta želim da dosanjam ne samo da moja haljina bude prošetana crvenim tepihom, već da moj brend bude prepoznatljiv na američkom tržištu”, priznaje ona i dodaje da se tom željom vodi od početka.

“Nisam kreator koji je tamo samo zbog reklame. Da, nama je svima potrebna reklama, ali ja sam već jednom bila i ne bi bilo potrebno da idem ponovo osim ukoliko nemam takve ambicije”, naglasila je ona.

I ovoga puta Bobar je udružila snage sa podgoričkom kompanijom 13. jul Plantaže, sa kojima se i prošle godine predstavila pod sloganom “Moda i vino”.

“Prije dva dana smo snimili spot na plantažama, sa djevojkama u mojim haljinama i crnim konjem koji predstavlja vranac, a on će biti emitovan u pozadini moje revije”, ispričala je Bobar.

ZBOG PEHA NEĆE STIĆI NA PROBU

Kreatorka je u razgovoru otkrila i kada je datum njene revije u Njujorku, ali i da je ovoga puta imala mali peh.

“Za Njujork letimo 9. septembra, a ovoga puta smo imali mali problem - kada smo kupovali kartu pitala sam kada je zakazana moja revija i rekli su mi da su datumi 12. ili 13. Međutim, nedavno je izašao zvanični raspored i mi smo ipak desetog. Tako da ne znam kako ćemo to izvesti”, uz smijeh priča Bobar.

“Morala sam da angažujem djevojku iz Njujorka da odradi scenografiju, izlaske manekenki i sve ono što je trebalo ja da radim, jer neću biti prisutna na generalnim probama”, kaže dizajnerka kojoj će društvo praviti saradnicom i dvije prijateljice koje će biti moralna podrška.

S obzirom na to da joj je tema nove kolekcije tajni agent 007 i da se konstantno polemiše koji glumac se najbolje pokazao u toj ulozi, Bobar je otkrila koji film iz serijala Džejmsa Bonda joj je omiljen, ali i ko je najljepša Bondova djevojka.

“Od filmova izdvajam 'Nikad ne reci nikad', sa legenom Šonom Konerijem u glavnoj ulozi, a posebno sam bila inspirisana djevojkom kojoj se nije moglo odoljeti – Gemom Arterton, a koja je bila u ulozi agenta Filds”, ispričala je Sanja Bobar.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Parni valjak u Njujorku

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...