01282021čet
Last updatesri, 27 jan 2021 2pm

New York

Njujork: Naoružani napadač ranio dva policajca, jednog u policijskoj stanici (VIDEO)

Radi se o pokušaju ubistva dvojice policijskih službenika – to je bio pokušaj ubistva sa predumišljajem, izjavio je Bil de Blazio, gradonačelnik Njujorka

Foto: Printscreen/NYC Scanner

Naoružani muškarac pucao je na policajce u policijskoj stanici u području Bronksa. U napadu pištoljem u ruku je ranjen policijski poručnik i to svega dvanaest časova pošto je iz zasjede ista osoba napala policijski kombi. Tada je, takođe, ranjen jedan policajac saopštila je policija, objavila je agencija Rojters.

Napadač je priveden u policijsku stanicu poslije oružanog incidenta. Dvojica ranjenih policajaca prebačeni su bolnicu, saopštila je policija.

“Radi se o pokušaju ubistva dvojice policijskih službenika – to je bio pokušaj ubistva sa predumišljajem”, izjavio je Bil de Blazio, gradonačelnik Njujorka.

“Napad na policajce je napad na sve nas”, rekao je de Blazio.

Osumnjičeni napadač, čije identitet još nije objavljen, ušao je u Četrdeset prvu policijsku stanicu u Bronksu nešto prije osam sati ujutru, izvadio pištolj i počeo da puca prema prijavnici, gdje se u tom trenutku nalazilo nekoliko policajaca, saopštili su policijski zvaničnici.

Nakon toga se pomjerio i ispalio još nekoliko hitaca prema policajcima i civilu angažovanom u policiji.

“Samo božjom milošću i hrabrom akcijom policajaca koji su ga uhapsili niko nije poginuo”, rekao je Dermot Šea (Dermot Shea), policijski komesar.

“Kukavica je legao na tlo kada je ostao bez metaka”, rekao je Šea, prenosi Glas Amerike.

Prethodno je na uniformisanog policajca, koji je sa svojim partnerom sjedio u policijskom kombiju, u subotu uveče pucao isti napadač, saopštila je policija. Prišao je vozilu i započeo razgovor sa dvojicom policajaca. Nakon toga je iznenada otvorio vatru i jednog od njih udario u bradu i vrat.

Policajci nisu uzvratili vatru. Partner ranjenog policajaca transportovao ga je do bolnice.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE

  MUJO I POLICAJCI      
  MUJO I POLICAJCI

  Zvoni Muju neko na vrata.

  Pita on:

  “Ko je?”

  “Policija. Možemo li da popričamo?”

  “Koliko vas je?”

  Read more...

SPECIJALNO IZDANJE