11222019pet
Last updatepet, 22 nov 2019 4pm

New York

The New York Times: Putovanje u Bosnu i Hercegovinu, gdje se budi Uspavana ljepotica

“Nekada davno, u dalekoj zemlji, stajali su smaragdni vrhovi protkani kristalnim rijekama, obroncima brda, ograđeni kamenim selima, kanjoni kojima su se uzdizali uzvišeni mostovi prema nebesima. Ovo čarobno carstvo je imalo očaravajuće ime: Bosna i Hercegovina”.

Foto: hr.wikipedia.org

Ovako tekst o Bosni i Hercegovini za čuveni The New York Times počine priču novinarka Sarah A. Khan, koja je opisala svoje putovanje, preporučujući čitaocima da dođu u tu zemlju, koja se izdigla iz pepela nakon krvavog rata 90-ih godina prošlog vijeka.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...