04222019pon
Last updatepon, 22 apr 2019 11am

 

 

New York

Najskuplja nekretnina ikada u SAD-u: Milijarder Ken Griffin za penthouse u New Yorku dao 238 miliona dolara! (VIDEO)

Griffinov novi penthouse na Manhattanu je ogromna rezidencija od 23.000 kvadratnih metara koja obuhvata prostor od 50. do 53. sprata na adresi 220 Central Park South

Foto: YouTube/Printscreen

Menadžer hedge fondova Ken Griffin platio je 238 miliona dolara za penthaus u New Yorku, probijajući rekord za najskuplju kuću ikad prodatu u SAD, piše The Wall Street Journal.

Transakcija je razbila prethodni rekord, postavljen 2014. godine, kada je još jedan menadžer hedž fondova, Barry Rosenstein, kupio kuću u Hamptonsu za 137 miliona dolara.

Griffinov novi penthouse na Manhattanu je ogromna rezidencija od 23.000 kvadratnih metara koja obuhvata prostor od 50. do 53. sprata na adresi 220 Central Park South.

Tražena cijena je bila 250 miliona dolara, navodi The Real Deal.

Portparolka Griffina je za The Journal izjavila da je 50-godišnji osnivač hedge fonda Citadel želio mjesto u New Yorku jer kompanija proširuje poslove u tom gradu.

Griffinovo bogatstvo se procjenjuje na skoro devet milijardi dolara.

Kupovina u New Yorku dio je njegove masovne kupovine nekretnina u posljednjih nekoliko godina. Samo ove sedmice, Forbes je izvijestio da je Griffin platio 122 miliona dolara za jednu od najskupljih vila ikad prodatih u Londonu, pored Buckinghamske palate.

Ranije ove godine, Griffin je, prema Bloombergu, oborio rekord u nekretninama u Chikagu kada je kupio nekoliko spratova kondominijuma za 58,75 miliona dolara, navodi The Journal. I 2015. godine kupio je penthouse u Miami Beachu za 60 miliona dolara, probijajući rekord za najskuplji stan u Miamiju.

Griffin je, kako se izvještava, potrošio skoro 250 miliona dolara na zemljište na kojem će izgraditi vilu u Palm Beachu, na Floridi.

Uprkos astronomskoj cijeni, Griffinova trgovina penthousea nije najskuplji posao na svijetu. U 2017. godini, hongkonški milijarder Ueung Kin-man platio je 361 miliion dolara za imovinu u najbogatijoj i najekskluzivnijoj četvrti Hong Konga, The Peak, kako je ranije izvijestio poslovni insajder. Kuća od 446 miliona dolara za prodaju u istom kraju mogla bi da razbije rekord za najskuplju kuću na svijetu koja se prodaje.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...