07072020uto
Last updateuto, 07 jul 2020 9pm

New York

Njujorška policija nasilno otela bebu iz majčinih ruku, snimak izazvao bijes (VIDEO)

Jedan od svjedoka rekao je kako se policajac suočio sa ženom, Jazmine Headley, koja je sjedjela na podu u pretrpanom Centru za pomoć, jer nije bilo više stolica. Policija je pozvana kada je odbila da ode. Žena je završila ležeći potrbuške dok je pridržavala svoju bebu koju je policija pokušavala da isčupa iz njenih ruku

Foto: Printscreen

Snimak u kojem policajci nasilno povlače bebu iz majčinih ruku u Brookylnu izazvao je bijes. Događaj se desio ispred Centra za pomoć (prehrana) nezaposlenima, a zvaničnici su užasnuti, dok drugi korisnici usluga centra kažu da ovo pokazuje kako se grad odnosi prema onima koji primaju socijalnu pomoć.

Jedan od svjedoka rekao je kako se policajac suočio sa ženom, Jazmine Headley, koja je sjedjela na podu u pretrpanom Centru za pomoć, jer nije bilo više stolica. Policija je pozvana kada je odbila da ode.

Žena je završila ležeći potrbuške dok je pridržavala svoju bebu koju je policija pokušavala da isčupa iz njenih ruku.

"Beba je plakala”, rekla je Nyashia Ferguson, žena koja je objavila video na Facebooku pod imenom Monae Sinclair, za The New York Times. "Gospođa je molila da siđu s nje. Bila sam preplašena".

Drugi posjetioci su vikali na policajce. U jednom trenutku snimka može se vidjeti kako policajka izvlači svoj pištolj za omamljivanje i usmjerava ga prema bijesnoj gomili koja ih okružuje. 

Headley je optužen za ometanje rada državne administracije, otpor hapšenju, ugrožavanje dobrobiti djeteta i neovlašćeni ulazak.

U ponedjeljak ujutro još je bila u zatvoru, jer je u New Jerseyu od ranije postojao nalog za njeno hapšenje, rekli su tužioci, prenosi Al Jazeera.

Ovaj incident izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama, gdje su ljudi osudili prekomjernu upotrebu sille policije.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE