04242018uto
Last updatepon, 23 apr 2018 5pm

 

New York

BHFF: Publika će imati priliku da razgovara sa Hadžihafizbegovićem, Drljevićem, Kenovićem i Jukićem

Oba razgovora će biti održana u SVA teatru u New Yorku. Na ovogodišnjem BHFF-u, Hadžihafizbegović je dvostruko nominovan za nagradu žirija za najbolju glumu u filmovima “Žaba” i “Muškarci ne plaču”

Emir Hadžihafizbegović (Foto: Printscreen)

Bosanskohercegvački Film Festival (BHFF) sa zadovoljstvom predstavlja dva razgovora sa publikom u kojima će učestvovati bosanskoherc govački glumac Emir Hadžihafizbegović na 15. BHFF-u.

U petak, 13. aprila, Hadžihafizbegović se pridružuje režiseru Alenu Drljeviću za razgovor sa publikom nakon prikazivanja filma “Muškarci ne plaču” u 21:30 sati, a u subotu, 14. aprila, Hadžihafizbegović se pridružuje poznatom bh producentu Ademiru Kenoviću i talentovanom režiseru Elmiru Jukiću za razgovor sa publikom nakon prikazivanja filma “Žaba” u 18:00 sati.

Oba razgovora će biti održana u SVA teatru u New Yorku, prenosi Radiosarajevo.ba.

Emir Hadžihafizbegović je filmski, pozorišni i televizijski glumac iz BiH. Igrao je u više od 80 pozorišnih predstava i filmova u karijeri koja traje preko 30 godina. Dobitnik je Zlatne arene za najboljeg glumca na Pulskom filmskom festivalu, te nagrade za najboljeg glumca na Međunarodnom filmskom festivalu u Durbanu. Bio je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Na ovogodišnjem BHFF-u, Hadžihafizbegović je dvostruko nominovan za nagradu žirija za najbolju glumu u filmovima “Žaba” i “Muškarci ne plaču”.

“Muškarci ne plaču”, Alena Drljevića, je nekolebljiv pogled na jednu od najzabrinjavajućih posljedica rata: dugotrajna psihološka trauma veterana bosanskog rata i socijalne stigme o njihovoj poraženoj muškosti. Hadžihafizbegović vodi odličnu grupu regionalnih glumaca u filmu koji je baziran na istinitim pričama bivših vojnika sa svih etničkih strana koji se sastaju kao učesnici radionice čiji je cilj suočavanje s prošlošću i ratnim traumama.

“Žaba”, režisera Elmira Jukića,  je vrlo emotivan prikaz susreta nekoliko muškaraca kod brica Zeka, gdje neriješeni porodični problemi i ratne rane izbijaju na površinu. Hadžihafizbegovićeva izvedba glavne uloge je trijumfalna, u filmu koji perceptivno proučava PTSP, muškost i socijalne teškoće s kojima se trenutno suočava BiH.

BHFF  traje od 11. do 14. aprila. "”Muškarci ne plaču će biti prikazan kao dio četvrtog bloka filmova u 21:30 sati u petak, 13. aprila, u SVA teatru. “Žaba” je dio šestog bloka filmova u 18:00 sati u subotu, 14. aprila, također u SVA teatru.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko će biti novi predsjednik Crne Gore?

Marko Milačić - 8.1%
Mladen Bojanić - 14.9%
Hazbija Kalač - 4.1%
Vasilije Miličković - 1.4%
Dobrilo Dedeić - 2.7%
Draginja Vuksanović - 17.6%
Milo Đukanović - 44.6%

Ukupno glasova: 74
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: april 16, 2018

Video dana

VIC NEDELJE