04242018uto
Last updatepon, 23 apr 2018 5pm

 

New York

New York: Policija sa deset hitaca ubila Afroamerikanca, za cijev mislili da je pištolj (VIDEO)

Deset hitaca policajci su ispalili u Brooklynu u muškarca koji je zauzeo stav kao da će u njih pucati, rekao je šef lokalne policije Terence Monahan na konferenciji za novinare. Ime i starost ubijenoga još nisu objavljeni. Međutim, na društvenim mrežama ubrzo su objavljeni snimci pucnjave, a iz gomile okupljenih građana, koju od policije dijeli traka, čuju se povici "tirani"

Foto: Printscreen

Newyorška policija u srijedu je nasmrt izrešetala nenaoružanog Afroamerikanca koji je prijetio policiji i pješacima metalnom cijevi noseći je poput vatrenog oružja, izvijestio je policijski funkcioner i dodao da je policija na mjesto događaja izašla nakon hitnih poziva građana.

Deset hitaca policajci su ispalili u Brooklynu u muškarca koji je zauzeo stav kao da će u njih pucati, rekao je šef lokalne policije Terence Monahan na konferenciji za novinare.

Ime i starost ubijenoga još nisu objavljeni. Međutim, na društvenim mrežama ubrzo su objavljeni snimci pucnjave, a iz gomile okupljenih građana, koju od policije dijeli traka, čuju se povici "tirani", piše Jutarnji.hr.    

Riječ je o novom u nizu policijskih ubistava nenaoružanih Afroamerikanaca koja su pokrenula ulične proteste i podstakla nacionalnu raspravu o pristranosti u američkom kaznenom pravosuđu.

Nedavno je ubistvo nenaoružanog Afroamerikanca u Kaliforniji podstaklo nekoliko dana protesta Sacramentu.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko će biti novi predsjednik Crne Gore?

Marko Milačić - 8.1%
Mladen Bojanić - 14.9%
Hazbija Kalač - 4.1%
Vasilije Miličković - 1.4%
Dobrilo Dedeić - 2.7%
Draginja Vuksanović - 17.6%
Milo Đukanović - 44.6%

Ukupno glasova: 74
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: april 16, 2018

Video dana

VIC NEDELJE