03182018ned
Last updatened, 18 mar 2018 2pm

 

New York

Njujork: Helikopter se srušio u rijeku, poginulo pet putnika, pilot se spasio (VIDEO)

Na zvučnom snimku poziva u pomoć koji je upućen aerodromu Lagvardija može se čuti kako pilot govori da je helikopteru otkazao motor

Foto: Printscreen

U padu helikoptera u Ist River u Njujorku dvije osobe su poginule na licu mjesta, dok su preostala tri putnika preminula nešto kasnije u bolnici, saopšteno je iz policije.

U saopštenju se navodi da je pilot uspio da se spasi i da je nakon pružanja ljekarske pomoći pušten iz bolnice u stabilnom stanju.

Iz administracije Federalne avijacije saopšteno je da se "Eurokopter AS350" srušio juče u blizini sjeverne obale Ruzveltovog ostrva i da je u toku istraga o nesreći.

Komesar Vatrogasne službe Njujorka Danijel Nigro izjavio je da je ovo velika tragedija i da je roniocima trebalo dosta vremena da izvuku tijela, dok je komesar policije Džejms O'Nil rekao da je helikopter pripadao kompaniji "Liberti helikopters" i da je privatno iznajmljen za potrebe fotografisanja iz vazduha.

“Jedan od najtežih aspekata ovakvih spasavanja je činjenica da su svi putnici bili vezani. Morali smo da sječemo bezbjednosne pojaseve da bismo ih izvukli”, rekao je Nigro.

Helikopter je udario u površinu vode oko 19:15 časova po lokalnom vremenu.

Na zvučnom snimku poziva u pomoć koji je upućen aerodromu Lagvardija može se čuti kako pilot govori da je helikopteru otkazao motor.

“Za samo nekoliko minuta helikopter je nestao ispod talasa. Izgledalo je kao da je potpuno pod vodom. Nije moglo da bude duže od pet minuta”, rekao je Džon Magers (24) za "Njujork post”.

Dodao je, kako prenosi “Blic”, da je vidio kada je policija poslala ronioce.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...