05202018ned
Last updatened, 20 maj 2018 4pm

 

New York

Njujork: Uhapšena braća blizanci, FBI pronašao eksploziv i bilješke o napadu

Policija je takođe pronašla i dnevnik u kojem se govori o operaciji "Flash" i bilješke, uključujući i onu u kojoj je naznačeno da braća imaju namjeru da ubijaju djecu. "Pod punim Mjesecom, oni mali osjetiće teror", rekao je Miler citirajući bilješku

 

Foto: Twitter/Liz Dahlem

Braća blizanci uhapšeni su u svom stanu u Bronksu sa više od deset kilograma materijala za sastavljanje bombi za vrijeme pretresa FBI i njujorške policije, objavile su vlasti na konferenciji za novinare.

Kristijan i Tajler Toro (27) uhapšeni su s materijalom od kojeg dio potiče od vatrometa za djecu, rekao je zamjenik zapovjednika za obavještajne i protivterorističke operacije Džon Miler.

Policija je takođe pronašla i dnevnik u kojem se govori o operaciji "Flash" i bilješke, uključujući i onu u kojoj je naznačeno da braća imaju namjeru da ubijaju djecu.

"Pod punim Mjesecom, oni mali osjetiće teror", rekao je Miler citirajući bilješku.

Istraga je počela nakon navodne prijetnje bombom 4. decembra u školi u Harlemu, rekao je Miller, prenosi Al Jazeera.

Učitelj Kristijan Toro 10. decembra dao je otkaz u školi, a dva dana kasnije njegov brat Tajler vratio je službeni laptop koji je koristio Kristijan, rekao je Miler.

Pregledavajući sadržaj na laptopu, osoblje Ministarstva obrazovanja navodno je našlo uputstva za sastavljanje bombe, što su prijavili policiji.

U okviru dalje istrage izvršen je pretres i braća su uhapšena i optužena za posjedovanje eksploziva i davanje eksploziva maloljetnicima.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je novinarima da nema dodatnih prijetnji za grad.

"Još jednom, nastavljamo dalje sjutra u duhu otpornosti, po kojem su Njujorčani poznati", napisao je na Twitteru.

  • Najnovije

  • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE