03192018pon
Last updatepon, 19 mar 2018 10pm

 

New York

Napadač sa Menhetna ostavio na Facebooku poruku za Trampa: "O, Ameriko, umri u svom bijesu"

Osumnjičeni za napad, Ajaked Ula, koji je u ponedjeljak aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu na Menhetnu, poručio je Trampu na Fejsbuku da "nije uspio da zaštiti svoju naciju". Policija je kod njega pronašla zapise koji se odnose na smrt i Ameriku, Napadač sa Menhetna ostavio na Facebooku poruku za Trampa: "O, Ameriko, umri u svom bijesu"

Muškarac koji je izveo napad u podzemnoj željeznici u Njujorku prethodno je ismijavao američkog predsjednika Donalda Trampa na društvenim mrežama, saoštilo je tužilaštvo.

Osumnjičeni za napad, Ajaked Ulah, koji je u ponedjeljak aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu na Menhetnu, poručio je Trampu na Fejsbuku da "nije uspio da zaštiti svoju naciju".

Policija je kod njega pronašla zapise koji se odnose na smrt i Ameriku, navodi agencija AP, prenosi rtcg.me.

Na jednom od njih je pisalo: "O, Ameriko, umri u svom bijesu".

Američki tužioci podigli su federalne optužnice protiv počinioca napada na Menhetnu.

Policija je juče saopštila da je 27-ogodišnjak koji je aktivirao improvizovanu bombu u njujorškom metrou u SAD došao prije sedam godina iz Bangladeša, sa vizom za ljude čiji su rođaci građani SAD ili stalno naseljeni u toj zemlji.

Prema zvaničnicima, on je policiji rekao da ga je na napad inspirisala Islamska država, ali da nema kontakte sa tom grupom.

On je prilikom aktiviranja eksploziva pretrpio povrede stomaka i šaka, a prilikom detonacije je povrijeđeno još troje ljudi. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...