03172018sub
Last updatepet, 16 mar 2018 9pm

 

New York

Više učenika Stuyvesant škole, koja se nalazi blizu nekadašnjih Kula bliznakinja, oboljelo od raka

Studije su pokazale da je statistički značajan broj slučajeva raka štitaste žlijezde identifikovan među ljudima koji su radili na oporavku Svjetskog trgovinskog centra. Hirsch je imala samo 25 godina kada joj je dijagnostikovana bolest. Tada je otkrila da su i drugi učenici te škole imali kancere

Foto: Printscreen

Vatrogasci i drugi ljudi koji su radili na zemlji gdje su se nalazile Kule bliznakinje nijesu jedini koji se bore sa raznim vrstama kancera – i neki učenici koji su bili u blizini Stuyvesant srednje škole oboljeli su od raka.

Michele Lent Hirsch (32) bila je u školi 11. septembra 2001. i sa prozora gledala kada je pala prva kula.

Godine 2010. dijagnostikovan joj je karcinom štitne žlijezde i morala je da bude u karantinu nakon što je liječena zračenjem jodom.

Studije su pokazale da je statistički značajan broj slučajeva raka štitaste žlijezde identifikovan među ljudima koji su radili na oporavku Svjetskog trgovinskog centra.

Hirsch je imala samo 25 godina kada joj je dijagnostikovana bolest.

Tada je otkrila da su i drugi učenici te škole imali kancere.

Hirsch govori kako bi upoznala ljude da imaju pravo na zdravstvenu zaštitu koju finansira vlada, jer ona to tokom borbe sa kancerom nije znala, piše Nypost.com.

Stuyvesant škola je korištena kao prostor za spasavanje i oporavak radnika nakon 11. septembra. Elitna javna srednja škola ponovo je otvorena mjesec dana kasnije, a tada je bila rasprava o tome da li je zgrada bila zagađena.

Kompletan tekst možete pročitati OVDJE.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...