02242018sub
Last updatesub, 24 feb 2018 9pm

 

New York

Uznemirujući snimak: Muškarac koji je pokosio pješake na Times Squareu kazao da je čuo glasove koji su mu rekli da to uradi

Tinejdžerka koja je preminula imala je 18 godina. Identifikovana je kao Alyssa Elsman, a bila je u obilasku sa svojom rodbinom koja je došla iz Michigana. Njena 13-godišnja sestra je zadobila povrede

Foto: Twitter

Muškarac koji je juče vozio automobil tri bloka ulica trotoarom na Times Squareu u New Yorku, ubivši tinejdžera, a povrijedivši 22 osobe, kazao je da je čuo glasove u glavi koji su mu rekli da to uradi.

Dvadesetšestogodišnji Richard Rojas, američki veteran koji je već dva puta hapšen zbog vožnje u pijanom stanju, sada je u pritvoru. Kazao je da očekuje da će umrijeti.

“Trebali ste me upucati. Želio sam da ih ubijem”, rekao je nakon što je uhapšen, prenosi klix.ba.

Time Square je popularna turistička lokacija, a mnogi su se zabrinuli kada su ugledali automobil koji se kreće pješakom zonom. Incident se dogodio oko 11:55 sati po lokalnom vremenu.

Žrtve su ležale na trotoaru, a mnoge su bile odbačene i nisu imale cipele na nogama. Policajci i prolaznici su im pružili pomoć dok nije došla Hitna pomoć.

Alyssa Elsman (Foto: Instagram)

“Muškarac me povukao sa putanje automobila. Spasio mi je život”, rekla je jedna trudnica.

Incident se dogodio nakon istih scenarija u Londonu, Nici i Berlinu, ali je gradonačelnik New Yorka kazao da nema indikacija da je riječ o terorizmu.

Policija vjeruje da je muškarac bio pod dejstvom sintetičke marihuane, poznate kao K2. Inicijalni testovi pokazali su da nije imao alkohola u krvi.

Iza sebe ima kriminalnu iistoriju - ranije ovog mjeseca uhapšen je zbog prijetnji nožem muškarcu, 2015. godine zbog vožnje u pijanom stanju, 2013. godine proveo je dva mjeseca u vojnom zatvoru, a 2008. godine takođe je uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju.

Iz mornarice se vratio s problemom alkoholizma. Susjedi su kazali kako je Rojas prolazio kroz težak period u svom životu.

Tinejdžerka koja je preminula imala je 18 godina. Identifikovana je kao Alyssa Elsman, a bila je u obilasku sa svojom rodbinom koja je došla iz Michigana. Njena 13-godišnja sestra je zadobila povrede.

Povrijeđena je još 21 osoba.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko od potencijalnih kandidata ima najveće šanse da postane predsjednik Crne Gore?

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...