02252018ned
Last updatened, 25 feb 2018 3am

 

New York

New York: Četrnaesti Bosanskohercegovački filmski festival od 12. do 15. aprila

Takmičarski dio programa će se održati u SVA Theatru u New Yorku od 13. do 15. aprila, a biće prikazana četiri igrana, četiri kratka i četiri dokumentarna filma. Filmovi koji budu prikazani u takmičarskom programu nominovani su da osvoje nekoliko priznanja, uključujući Zlatnu jabuku, nagradu publike i žirija

Četrnaesti Bosanskohercegovački filmski festival (BHFF) i ove godine će biti održan u New Yorku.

Komisija za izbor filmova BHFF objavila je listu za ovogodišnje izdanje.

Na festivalu će biti prikazano 13 filmova, uključujući i šest filmskih panela za diskusiju i razgovore s režiserima, od 12. do 15. aprila, u dva kina na Manhattanu, saopšteno je iz BHFF-a.

Kako prenosi Radiosarajevo.ba, BHFF će početi specijalnom prezentacijom, projekcijom i panel diskusijom 12. aprila u istorijskom Anthology Film Archives kinu. Program će potom biti nastavljen u SVA Theatreu kroz tri uzbudljive noći festivalskog takmičarskog programa, razgovore s rediteljima i mnogo toga.

Ove godine filmski program je izuzetno raznolik, a obrađuje nekoliko važnih socijalnih i kulturoloških tema, uključujući teme o ekonomskoj nestabilnosti, filmove o osobama s posebnim potrebama, diskriminacije među polovima, kao i kontinuirane težnje za prevazilaženje ratne zaostavštine.

“BHFF je počašćen da prikaže radove inovativnih mladih režisera, zajedno s poznatim regionalnim ličnostima, uključujući i radove oskarovca Danisa Tanovića i glumice Mirjane Karanović”, piše taj portal.

Od 12. aprila u Anthology Film Archives će, van takmičarske konkurencije, biti prikazan film “Album” Branka Ištvančića, koji prikazuje ostavštinu ratova na Balkanu, prikazujući sjećanja kroz fotografije koje su nastale tokom rata. Nakon  prikazivanja je planirana panel diskusija o temi post-jugoslovenske kinematografije.

Takmičarski dio programa će se održati u SVA Theatru u New Yorku od 13. do 15. aprila, a biće prikazana četiri igrana, četiri kratka i četiri dokumentarna filma.

Filmovi koji budu prikazani u takmičarskom programu nominovani su da osvoje nekoliko priznanja, uključujući Zlatnu jabuku, nagradu publike i žirija.

Ove godine BHFF će po prvi put predstaviti novu nagradu publike za najbolju glumu, nagradu glumcima ili glumicama u glavnim ili sporednim ulogama u kratkom ili igranom filmu, sopšteno je danas iz BHFF-a. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko od potencijalnih kandidata ima najveće šanse da postane predsjednik Crne Gore?

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...