09282020pon
Last updatepon, 28 sep 2020 3pm

New York

Brodvej će biti zatvoren do 6. septembra, ne zna se kada će biti otvoren

Nikada taj čuveni njujorški pozorišni kvart nije tako dugo bio zatvoren od kada je nastao krajem 19. vijeka. Svake nedjelje zatvaranja Brodvej gubi više od 30 miliona dolara prihoda na kasama

Foto: Printscreen/rdgwd237

Pozorišta na njujorškom Brodveju ostaće zatvorena zbog pandemije koronavirusa bar do 6. septembra i još nije određen datum za ponovno otvaranje, saopštilo je profesionalno udruženje Brodvej liga (Broadway League).

Sve predstave u kvartu oko čuvenog Tajms skvera prekinute su od 12. marta, od kada je guverner Njujorka zabranio okupljanja.

Nikada taj čuveni njujorški pozorišni kvart nije tako dugo bio zatvoren od kada je nastao krajem 19. vijeka. Svake nedjelje zatvaranja Brodvej gubi više od 30 miliona dolara prihoda na kasama.

U trenutku kada su prekinute predstave igralo se 31 komada na Brodveju a osam je bilo u pripremi za proljeće, prenosi rtcg.me. Dvije produkcije, komadi "Hangman" i "Ko se boji Vidžinije Vulf", čije premijere još nisu održane, objavile su da su definitivno otkazane.

Muzička komedija "Beetljuice", koja je trebalo da završi predstave početkom juna, saoptšila je da se neće vraćati na Brodevej.

Predsjednica Brodvej Lige Šarlota Sent Martin rekla je u saopštenju da radi sa profesionalnim sindikatima Brodveja, političkim i sanitarnim vlastima da utvrdi najsigurniji način da se ponovo pokrene ta industrija.

Neki profesionalci već predvidjaju da će prekid trajati do 2021.

Vrlo očekivan komad "Plaza Suite" sa Metjuom Broderikom i Sarom Džesikom Parker, parom i u stvarnom životu, zvanično je danas pomjeren za cijelu godinu, i premijera je zakazana za 19. mart 2021, u odnosu na prethodni 13. mart 2020.

Foto: Printscreen/rdgwd237

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE