10252020ned
Last updatesub, 24 okt 2020 10pm

Najnovije vijesti

Prvi slučaj korona virusa u Srbiji: Zaražen muškarac iz Subotice, boravio u Budimpešti

Bio je odgovoran, samoizolovao se, poslao djecu kod babe i dede na selo. Ostao je sa suprugom koja mu je dosnosila samo hranu. Urađene su analize, jutros je stigao rezultat da je pozitivan, prije sat vremena. Uzete su analite svih osoba koje su bile u kontaktu sa njegovom porodicom, tokom dana će biti poznati rezultati. Njegova supruga i djeca se dobro osjećaju, rekao je Lončar

Zlatibor Lončar (Foto: Printscreen)

Muškarac iz Subotice (43) prva je oboljela osoba u Srbiji od korona virusa, saznaje "Blic".

Ovu informaciju potvrdio je Ministar zdravlja Zlatibor Lončar na vanrednoj konferenciji za medije.

“Bilo je pitanje sata kada će se to desiti. Radi se o čovjeku koji ima 43 godine, dobro se osjeća i nema nikakve tegobe. U više navrata boravio je u Budimpešti, gdje mu živi sestra. Ona je imala respiratorne tegobe”, rekao je Lončar, dodavši da će održati obećanje da se informacije javnosti daju "krajnje transparentno i da će blagovremeno obavještavati o svemu što se dešava".

Ministar je potvrdio da je oboljeli po povratku u Srbiju osjetio tegobe.

“Bio je odgovoran, samoizolovao se, poslao djecu kod babe i dede na selo. Ostao je sa suprugom koja mu je dosnosila samo hranu. Urađene su analize, jutros je stigao rezultat da je pozitivan, prije sat vremena. Uzete su analite svih osoba koje su bile u kontaktu sa njegovom porodicom, tokom dana će biti poznati rezultati. Njegova supruga i djeca se dobro osjećaju”, rekao je Lončar, ponovivši da "nema mjesta panici.

“Nerealno je da pomislimo da postoji neka zemlja u kojoj nema korona virusa, pitanje je samo da li je registrovan. To je globalni problem. Nastavićemo sa svim mjerama. Molimo sve građane da ih se pridržavaju. Nema mjesta strahu”, istakao je i zamolio posebno muškarce koji imaju preko 75 godina da smanje izlaženje, na primjer u gradski prevoz, kako bi se zaštitili.

“Uvjeravam građane Srbije da ćemo naći najbolje moguće rješenje i da mogu sa te strane da budu apsolutno smireni. Građani će dobiti terapiju za komplikovane slučajeve koja je dala najbolje rezultate na svijetu. Država će to uraditi”, rekao je Lončar odgovarajući na pitanja novinara na vanrednoj konferenciji za novinare.

Što se tiče trenutne terapije pacijenta, ministar kaže da on nema tegoba, pa za njega nije komplikovana terapija i da o tome mogu detaljniji odgovor da daju infektolozi.

Dodao je da će svi stručnajci biti na raspolaganju za sva pitanja medija i da će javnost blagovremno dobijati sve informacije, od Batuta, instituti za javno zdravlje, Infektivne klinke...

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE