07112020sub
Last updatepet, 10 jul 2020 8pm

Najnovije vijesti

Bijelo Polje: Počele 49. Ratkovićeve večeri poezije

Za tri dana trajanja manifestacije imaćemo oko 30 dešavanja, na više lokacija u Bijelom Polju. I ove godine smo se potrudili da program bude sadržajan, kvalitetan, u skladu sa Statuom JU RVP, a to je prvenstveno afirmacija crnogorske književnosti i mladih autora, kazao je Musić

Četrdeset devete Ratkovićeve večeri poezije počele su večeras u Bijelom Polju i trajaće do 5. septembra.

“Ovogodišnja književna manifestacija okupiće eminentne pjesnike i pisce iz Evrope i svijeta, a tokom tri dana trajanja planirano je više od 30 kulturnih događaja”, kazao je za Radio Crne Gore direktor JU "Ratkovićeve večeri poezije", Kemal Musić.

"Za tri dana trajanja manifestacije imaćemo oko 30 dešavanja, na više lokacija u Bijelom Polju. I ove godine smo se potrudili da program bude sadržajan, kvalitetan, u skladu sa Statuom JU RVP, a to je prvenstveno afirmacija crnogorske književnosti i mladih autora", kazao je Musić.

On je istakao da će se publici u Bijelom Polju predstaviti, pored domaćih, i pisci iz regiona, ali i oni sa Kube, iz Španije, Kine, Azerbejdžana, Turske i Ukrajine, prenosi rtcg.me.

"Pored književnosti, na ovogodišnjoj manifestaciji biće priređeni programi i iz drugih vidova umjetnosti. Imaćemo izložbe sika, pozorišnu predstavu,i koncert", naveo je Musić.

I ove godine tradicionalno će biti uručena nagrada "Risto Ratković", koja je pripala bosansko-hercegovačkoj književnici Tanji Stupar Trifunović,za knjigu poezije "Razmnožavanje domaćih životinja".

Jedan od važnijih segmanata festivala su međunarodne pjesničke večeri, koje će biti održane pod nazivom "Eno ga, po moru teče Lim".

Manifestaciju je podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore, pokrovitelj je Opština Bijelo Polje, a organizator Javna ustanova "Ratkovićeve večeri poezije".

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE