09152019ned
Last updatepet, 13 sep 2019 2pm

Najnovije vijesti

Sjutra počinje 16. Bosanskohercegovački filmski festival

Šesnaesti Bosanskohercegovački filmski festival počinje sjutra, 10 aprila.

Kako su saopštili organizatori, sjutra veče, u 19 časova, biće predstavljena tri kratka filma: “Repriza/ Uzvraćanje”, režisera Damira Avdagića, film o jazu generacija u okvirima predratnog socijalizma i konflikta u bivšoj Jugoslaviji, “Sreća”, režisera Nedima Karalića, priča o čovjeku koji igra lutriju u potrazi za boljim životom kojeg u epilogu dočeka iznenađenje, i “Nevidljiva ruka Adama Smitha”, režisera Slobodana Maksimovića, impresivni tehnički poduhvat koji prikazuje na interesantan način domino efekat jedne novčane razmjene koja kruži Evropom.

Poslije prezentacije predviđen je razgovor sa Damirom Avdagićem, Ivom Škorićem i Erolom Avdovićem, učesnicima filma “Repriza / Uzvraćanje”.

U 21 sat će biti prikazan film “Pivac”, režiserke Sabrine Begović-Ćorić, koji nudi upečatljiv portret nasilja u okviru porodice.

Slijedi druženje u Tao Downtown, 92 9 ave, poslije 22:30.

U četvrtak, 11. aprila, u 18:30 časova, na programu je dokumentarni film “Srbenka”, u režiji Nebojše Slijepčevića, koji prikazuje hroniku proba kontroverznog pozorišnog komada Olivera Frljića, “Aleksandra Zec”.

Poslije prezentacije, prema planu je predviđena diskusija sa režiserom filma, Nebojšom Slijepčevićem.

Film “Haotični život Nade Kadić” biće prikazan u 20:45. To je dirljiva drama u režiji Marte Hernaiz Pidal o samohranoj majci koja dobija dijagnozu da joj je dijete autistično i kreće u potragu za spokojem i prihvatanjem svoje nove stvarnosti. Nakon prezentacije slijedi razgovor sa režiserkom filma, Martom Hernaiz Pidal.

Mesto za druženje je Kafana, 116 Ave C, oko 23:00.

U petak, 12. aprila, u 18:30 biće prikazana dva dokumentarna filma sa dubokim uvidom u iskustvo žena i njihovoj istrajnosti. “Sestre”, u režiji Zdenka Jurilja, opisuje potresno putovanje kroz mećavu dvije sestre tinejdžerke koje upadaju u jamu i ostaju zavijane u snijegu osam dana. “Danušina Mara”, u režiji Davora Borića, je prica o Marici Filipović, samoukoj izvođačici tradicionalne bosanske muzike koja samostalno i bez podrške sa strane održava bosansku muzičku zaostavštinu.

Film Bojana Bodružića, “Muzej zaboravljenih trijumfa”, biće prikazan u 20:30 časova. To jee dubok i emocionalan dokumentarni film koji nudi hroniku života režiserovih djeda i bake za vrijeme socijalističke Jugoslavije, počevši od Drugog svijetskog rata do bosanskog rata 1990-ih.

Nakon prezentacije je diskusija sa režiserom Bojanom Bodružićem.

Mesto za druženje je Anable Basin, 4-40 44th Dr. u Long Island City-ju, oko 23:00.

U subotu, 12. aprila, u 16 časova će biti prikazana dva filma.

Film “Nomophobia”, u režiji Ada Hasanovića. Film se bavi temom uticaja nove tehnologije na mlađe generacije i poremećaje društvenih normi.

U filmu “Sam samcat”, režiser Bobo Jelčić vodi nas u Kafkin svijet socijalne službe u raspadu kroz priču razvedenog oca koji započinje sudski proces da dobije više vremena sa svojom ćerkom.

U 18:30 je specijalna prezentacija filma “Kuduz”, Ademira Kenovića.

Nakon prezentacije je predviđen razgovor sa režiserom Ademirom Kenovićem i glumicom Snežanom Bogdanović.

Poslije diskusije, žiri u sastavu režiser Ademirb Kenović, akademski radnik Aleksandar Boškovic i snimateljka Tatjana Krstevski će dodijeliti nagrade “Zlatnu jabuku” žirija BHFF festivala.

Ne propustite čuvenu BHFF zabavu! Ove godine zabava će biti u Kafani, 116 Ave C, oko 23:00.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...