09262020sub
Last updatepet, 25 sep 2020 9pm

Najnovije vijesti

Napadači u Danskoj pokušali ubiti karikaturistu, a na kraju ubili jednu osobu i ranili tri policajca!

Nepoznati napadači pucali su danas na policajce u blizini sale u Kopenhagenu gdje su karikaturisti raspravljali o slobodi govora i islamu. Napad su izvršile dvije osobe i obje su u bjekstvu, a koristili su automatsko oružje, navodi se u prvim informacijama s lica mjesta.

Jedna osoba je poginula, a tri policajaca su ranjena nakon pucnjave u centru Kopenhagena.

Kako piše Avaz, nepoznati napadači pucali su danas na policajce u blizini sale u Kopenhagenu gdje su karikaturisti raspravljali o slobodi govora i islamu. Napad su izvršile dvije osobe i obje su u bjekstvu, a koristili su automatsko oružje, navodi se u prvim informacijama s lica mjesta.

Skupu je prisustvovao francuski ambasador i karikaturisti. Pucnjava se dogodila u vrijeme govora francuskog ambasadora i on je na Twitteru napisao da je živ.

Sumnja se da je meta bio karikaturista Lars Vilks koji je ranije crtao poslanika Muhammeda, a.s.
- On nije povrijeđen, rekao je za AP jedan od organizatora skupa Helle Merete Brix. Napadači su bili u tamnoj odjeći i pričali su na danskom jeziku. Pobjegli su u Volkswagenu Polu, izvještava Danska TV.

Švedski umjetnik Lars Vilks privukao je pažnju na sebe 2007. svojim crtežima, a do dana današnjeg živi policijskom zaštitom.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE