09262020sub
Last updatepet, 25 sep 2020 9pm

Najnovije vijesti

Počeli radovi na javnoj rasvjeti u Plavu, obične zamjenjuju štednim LED sijalicama

Direktor Direkcije za investicije Fuad Feratović kazao je da se na javni tender jedino javila firma „HeSa light“, Roskilde Danska, te da je vrijednost radova 214.800 eura

U Plavu su počeli radovi na realizaciji projekta održavanja javne rasvjete, kojim je predviđena rekonstrukcija cjelokupne mreže u tom gradu i mjesnom centru Murina, odnosno zamjena običnih takozvanim štednim LED sijalicama.

Direktor opštinske Direkcije za investicije Fuad Feratović kazao je da će radovi trajati dvadeset dana, odnosno do kraja februara.

“Povoljan finansijski aranžman Opština Plav je ostvarila jer je javnim pozivom tražila ponuđača koji je spreman da iz svojih sredstava izvede radove na uličnoj rasvjeti, ugradi LED sijalice zajedno sa bežičnim sistemom komunikacije i LED modulima, a onda naplati kroz svoje radove iz uštede u budžetu Opštine koje na taj način budu ostvarene u periodu od pet narednih godina”, objasnio je Feratović, prenosi portal vijesti.me.

Direktor Direkcije za investicije je kazao da je da se na javni tender jedino javila firma „HeSa light“, Roskilde Danska, te da je vrijednost radova 214.800 eura.

“Plaćanje će biti u šestomjesečnim ratama po 21.480 EURA, počev od druge polovine ove godine. Iznos rate neće opterećivati budžet Opštine Plav, jer će instaliranjem LED rasvjete troškovi električne energije biti manji za toliki iznos, te će poslije konačne isplate investicije, u daljem periodu, Opština imati benefite zbog značajnih ušteda na potrošnji struje za javnu rasvjetu”, rekao je Feratović.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE