10152019uto
Last updateuto, 15 okt 2019 11am

Najnovije vijesti

Nova ambasadorka SAD, Margaret En Ujehara, stiže sjutra u Podgoricu

Ujehara je donedavno obavljala funkciju izvršne direktorke kancelarija Stejt dipartmenta za evropske i evroazijske poslove i međunarodne organizacije. Prethodno je službovala u Austriji, Njemačkoj, Ukrajini, Indoneziji, Japanu, Filipinima, Velikoj Britaniji i Maliju

Margaret En Ujehara, čiju je nominaciju za američku ambasadorku u Crnoj Gori povrdio američki Senat u decembru 2014. godine, stiže u Podgoricu sjutra.

 

Kako je saopšteno iz ambasade SAD, ona će akreditive predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću predati sljedeće nedjelje.

 

Portal vijesti.me prenosi da Ujehara, karijerna članica američke diplomatske službe, u rangu ministra – savjetnika, ima trodecenijsko iskustvo upravljanja osobljem i sredstvima Ministarstva spoljnih poslova SAD.

 

“Ujehara je donedavno obavljala funkciju izvršne direktorke kancelarija Stejt dipartmenta za evropske i avroazijske poslove i međunarodne organizacije. Prethodno je službovala u Austriji, Njemačkoj, Ukrajini, Indoneziji, Japanu, Filipinima, Velikoj Britaniji i Maliju.

 

Gospođa Ujehara rođena je u Berei, Ohajo. Diplomirala je političke nauke na Univerzitetu Kalamazoo, Mičigen, 1981. godine, a studirala je i na Fakultetu za diplomatske poslove Univerziteta Džordžtaun. Govori njemački, francuski, ukrajinski i japanski. Gospođa Ujehara i njen suprug, takođe američki diplomata, Majkl Ujehara (Michael Uyehara) imaju petoro djece", navodi se u saopštenju ambasade.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...