09252020pet
Last updatepet, 25 sep 2020 4pm

Najnovije vijesti

Nova ambasadorka SAD, Margaret En Ujehara, stiže sjutra u Podgoricu

Ujehara je donedavno obavljala funkciju izvršne direktorke kancelarija Stejt dipartmenta za evropske i evroazijske poslove i međunarodne organizacije. Prethodno je službovala u Austriji, Njemačkoj, Ukrajini, Indoneziji, Japanu, Filipinima, Velikoj Britaniji i Maliju

Margaret En Ujehara, čiju je nominaciju za američku ambasadorku u Crnoj Gori povrdio američki Senat u decembru 2014. godine, stiže u Podgoricu sjutra.

 

Kako je saopšteno iz ambasade SAD, ona će akreditive predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću predati sljedeće nedjelje.

 

Portal vijesti.me prenosi da Ujehara, karijerna članica američke diplomatske službe, u rangu ministra – savjetnika, ima trodecenijsko iskustvo upravljanja osobljem i sredstvima Ministarstva spoljnih poslova SAD.

 

“Ujehara je donedavno obavljala funkciju izvršne direktorke kancelarija Stejt dipartmenta za evropske i avroazijske poslove i međunarodne organizacije. Prethodno je službovala u Austriji, Njemačkoj, Ukrajini, Indoneziji, Japanu, Filipinima, Velikoj Britaniji i Maliju.

 

Gospođa Ujehara rođena je u Berei, Ohajo. Diplomirala je političke nauke na Univerzitetu Kalamazoo, Mičigen, 1981. godine, a studirala je i na Fakultetu za diplomatske poslove Univerziteta Džordžtaun. Govori njemački, francuski, ukrajinski i japanski. Gospođa Ujehara i njen suprug, takođe američki diplomata, Majkl Ujehara (Michael Uyehara) imaju petoro djece", navodi se u saopštenju ambasade.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE