10152019uto
Last updateuto, 15 okt 2019 11am

Najnovije vijesti

Na Trgu Union na Menhetnu održana komemoracija za troje svirepo ubijenih studenata muslimana

Na Trgu Union na Menhetnu održana je komemoracija, a prisustvovali su brojni predstavnici muslimanskih zajednica u SAD-u. Posredstvom društvenih mreža na internetu je pokrenuta kampanja “Muslim Lives Matter”, kao reakcija za nezainteresovanost američkih medija za ubistvo muslimanskih studenata

U Njujorku je održana komemoracija za troje studenata muslimana koji su prije dva dana ubijeni u oružanom napadu u Sjevernoj Karolini.

 

Komemoracija je održana na Trgu Union na Menhetnu, a prisustvovali su brojni predstavnici muslimanskih zajednica u SAD-u.


U ime organizatora skupa, Mreže muslimanskih zajednica, obratila se predsjednica organizacije Christina Tasca, koja je istakla da je u ovom vremenu neophodna borba protiv mržnje i netrpeljivosti u društvu.


“Pozivamo sve medije i izabrane zvaničnike da pokažu istu pažnju prema svim žrtvama napada, bez obzira na njihovu vjeru, rasu ili naciju”, kazala je Tasca, prenosi portal klix.ba.


Posredstvom društvenih mreža na internetu je pokrenuta kampanja “Muslim Lives Matter”, kao reakcija za nezainteresovanost američkih medija za ubistvo muslimanskih studenata.


Šef Vijeća za međudruštvene odnose u Njujorku Marco Carrion je kazao da je život svakog čovjeka jednako vrijedan i najoštrije osudio svirepo ubistvo studenata u Sjevernoj Karolini.


U mjestu Chapel Hill u utorak su u kampusu ubijeni student stomatologije Deah Barakat (23), njegova supruga Yusor Mohammed Ebu Salha (21) i svastika Razan Mohammed (19). Hicima iz vatreng oružja usmrtio ih je Craig Stephen Hicks, koji se potom predao policiji, a izjašnjava se kao ateista. Policija tvrdi da je ubistvo uslijedilo nakon nesporazuma o parking mjestu.


I u kampusu Univerziteta u Sjevernoj Karolini je održan komemorativni skup ubijenim studentima. Skupu je prisustvovalo više od hiljadu studenata.


“Životi muslimana su važni”, “Stop islamofobiji”, “Poštovanje za muslimane” su neki od transparenata koje su nosili studenti.


U ulici Summerwalk Circle vlada muk i tuga, a ispred kuće ubijenih prijatelji i poznanici su ostavili brojne vijence cvijeća.


Susjedi rijetko izlaze na ulicu, a dešavanja prati nekoliko novinarskih ekipa.
Tijela ubijenih će biti sahranjena danas, nakon klanjanja dženaze - namaza u mesdžidu Raleigh.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...