09222019ned
Last updatened, 22 sep 2019 5pm

Najnovije vijesti

Kao iz akcionih filmova: Pogledajte snimak potjere za naoružanom mladićem koji je u L.A. oteo auto i dao se u ludački bijeg

Ukradena “tojota” kretala se velikom brzinom kroz veliku gužvu, ponekad i pogrešnim smjerom, i oštetila najmanje četiri druga automobila prilikom sudara. Nakon toga, vozilo je bilo neupotrebljivo. Potom je bjegunac, uz prijetnju pištoljem, od jedne žene oteo automobil i nastavio bijeg

U istočnom dijelu Los Anđelesa danas je došlo do policijske potjere kakva se zasigurno rijetko viđa.

Naime, naoružani mladić ukrao je vozilo i potom se dao u ludački bijeg.

Policijska potjera započela je oko 17 sati po lokalnom vremenu, nakon što je policiji prijavljena krađa automobila u istočnom dijelu grada, prenosi Dnevni avaz.

Ukradena “tojota” kretala se velikom brzinom kroz veliku gužvu, ponekad i pogrešnim smjerom, i oštetila najmanje četiri druga automobila prilikom sudara. Nakon toga, vozilo je bilo neupotrebljivo. Potom je bjegunac pokušao da ukrade neki drugi automobil, no u par navrata to mu nije pošlo za rukom, jer su vozači kojima je to pokušao da uradi bili obazrivi.

Potom je uz prijetnju pištoljem od jedne žene oteo automobil i nastavio bijeg.

Žena kojoj je ukrao automobil nije povrijeđena, ali je bila veoma potresena i uplašena.

“Uperio je u mene pištolj i rekao mi da izađem iz vozila”, izjavila je za KABC-TV Elizabeth Yarahuan (22).

“Skinula sam sigurnosni pojas, otvorila vrata i izašla. Bilo je strašno i ne bih željela da se to ikome ikada više dogodi”, dodala je ona.

Za bjeguncem je u potjeri bilo najmanje osam policijskih automobila, kao i helikopter koji je, kao što je to i uobičajeno za SAD, uživo prenosio cijelu situaciju.

Na bjegunčevu žalost, nedugo nakon što je oteo pomenuti automobil, zaglavio se u saobraćaju i nije mogao da nastavi dalje. Potom je izašao iz ukradenog vozila i pokušao da bježi, ali tada je policija otvorila vatru i ranila ga.

Nakon toga na ruke su mu stavljene lisice i odveden je u lokalnu bolnicu.

Policija nije željela da saopšti ime, kao ni trenutno zdravstveno stanje ranjenog bjegunca, ali je istakla da je živ i da je u star između 20 i 30 godina.

U potjeri nije povrijeđen nijedan policajac, ali trenutno nema detaljnijih informacija o šteti pričinjenoj na razbijenim automobilima, kao ni o tome da li u ovoj divljoj potjeri ima još povrijeđenih osoba.

 

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...