09242020čet
Last updatečet, 24 sep 2020 6pm

Najnovije vijesti

Nacionalna meteorološka služba izvinila se zbog “velikog promašaja u prognozi”

Iako su dobili bujicu kritika zbog gašenja saobraćaja, gradonačelnik Njujorka Bill de Blasio i guverner Andrew Cuomo tvrde da su revnosni planovi uspjeli da sačuvaju sigurnost građana i pomogli da javni prevoz proradi brže nego u slučaju da nijesu bili pripemljeni

Meteorolog Nacionalne meteorološke službe Gary Szatkowskiizvinio zbog “velikog promašaja u prognozi”.

Meteorolozi su prognozirali da bi zbog rekordnih padavina sniježni pokrivač mogao da dostigne i 90 centimetara. Vanredno stanje je proglašeno u Njujorku, Nju Džersiju i Konektikatu, a stanovnici su požurili da stvore zalihe nakon što su zvaničnici upozorili o “potencijalno istorijskoj” oluji.

Da su se predviđanja o sniježnoj oluji obistinila, to bi bila jedna od najgorih mećava u istoriji Nacionalne meteorološke službe.

Do utorka ujutro bilo je jasno da su procjene bile netačne. U Central parku je izmjereno samo 15 centimetara snijega. Niko se, očigledno, nije osjetio gore od meteorologa Nacionalne meteorološke službe Szatkowskog.

“Od nas se očekuje da uradimo kako treba, a nijesmo. Još jednom se izvinjavam”, napisao je svom Tviteru Szatkowski.

Međutim, u Suffolk County se očekuje glavni udar oluje, od 35cm do 60 cm snijega, uz moguću sniježnu mećavu od 48 kolometara na sat.

Iako su dobili bujicu kritika zbog gašenja saobraćaja, gradonačelnik Njujorka Bill de Blasio i guverner Andrew Cuomo tvrde da su revnosni planovi uspjeli da sačuvaju sigurnost građana i pomogli da javni prevoz proradi brže nego u slučaju da nijesu bili pripemljeni.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE