10182019pet
Last updatepet, 18 okt 2019 4pm

Kultura

U Crnogorskoj akademiji nauka organizovana diskusija “Izazovi i značaj internacionalizacije u visokom obrazovanju”

U Crnogorskoj akademiji nauka juče je organizovana panel diskusija “Izazovi i značaj internacionalizacije u visokom obrazovanju”

U Crnogorskoj akademiji nauka organizovana je panel-diskusija “Izazovi i značaj internacionalicavije u visokom obrazovanju”, sa ciljem davanja značaja internacionalizaciji visokog obrazovanja.

Skup je otvorio akademik Ljubiša Stanković, potpredsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti koji je održao uvodno predavanje o značaju internacionalizacije, a panelisti su bili dr Sanja Damjanović, ministarka nauke koja je imala izlaganje na temu “Globalna mreža znanja- način uspješnog rada u visokom obrazovanju”, Dolly Predović, počasni konzul Crne Gore u Milanu izvršni direktor Career Paths, koja se u svom izlaganju fokusirala na razvoj vještina za globalni svijet, prof.dr Zoran Đikanović sa Univerziteta Donja Gorica koji je govorio o značaju procesa internacionalizacije na univerzitetima, sa posebnim akcentom na uspostavljanje saradnje sa Kinom, Vanja Drljević iz Nacionalne kancelarije Erasmus + programa sa izlaganjem na temu “Podrška EU programa internacionalizaciji visokog obrazovanja u Crnoj Gori”, kao i doc. dr Nela Milošević iz Centra mladih naučnika koja je govorila o značaju internacionalnog iskustva za lični i profesionalni razvoj.

Panel diskusiji je, osim predstavnika CANU i Centra mladih naučnika i umjetnika, prisustvovao veliki broj predstavnika državnih institucija, visokoobrazovnih ustanova, kao i studenata svih crnogorskih univerziteta.

Panel diskusiju organizovao je Centar mladih naučnika i umjetnika CANU i prva je u nizu aktivnosti Centra u ovoj akademskoj godini.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...