07082020sri
Last updatesri, 08 jul 2020 12pm

Kultura

Podgorica: Otvoren Njemački dom Crne Gore

Ovaj događaj ima poseban značaj, jer će se zahvaljujući njemu uveliko proširiti mogućnosti upoznavanja naše kulturne javnosti sa dostignućima velike njemačke kulture, kako one recentne, tako i one koja pripada sferi kulturnog nasljeđa. Treba li spominjati kakav su uticaj izvršile njemačka filozofija, književnost, muzika i film na razvoj svjetske kulture, pa time i na proširenje kulturnog obzorja naše države. U tom kontekstu, ovaj dom imaće dragocjenu edukativno-informativnu ulogu, kojom će se učvrstiti već postavljeni mehanizmi saradnje u oblasti kulture, rekao je ministar Bogdanović

Foto: Ministarstvo kulture 

Njemački dom Crne Gore otvoren je danas u Podgorici, je u organizaciji ambasade Savezne Republike Njemačke.

Dom su, presijecanjem vrpce, otvorili njemački ambasador, dr Robert Vebe, ministar kulture Aleksandar Bogdanović i državni sekretar u Ministarstvu prosvjete Aleksandar Mitrović.

Foto: Ministarstvo kulture 

“Ovaj događaj ima poseban značaj, jer će se zahvaljujući njemu uveliko proširiti mogućnosti upoznavanja naše kulturne javnosti sa dostignućima velike njemačke kulture, kako one recentne, tako i one koja pripada sferi kulturnog nasljeđa. Treba li spominjati kakav su uticaj izvršile njemačka filozofija, književnost, muzika i film na razvoj svjetske kulture, pa time i na proširenje kulturnog obzorja naše države. U tom kontekstu, ovaj dom imaće dragocjenu edukativno-informativnu ulogu, kojom će se učvrstiti već postavljeni mehanizmi saradnje u oblasti kulture”, rekao Bogdanović.

Zvanicama su se obratili i ambasador Veber i direktor Goethe Instituta u Beogradu Frank Bauman, saopšteno je iz Vlade.

Foto: Ministarstvo kulture 

Kako je saopšteno iz Vlade, Njemački dom Crne Gore djelovaće, prije svega, u edukativnoj i informativnoj oblasti. Poseban akcenat biće na promociji i širenju ideje o njemačkom jeziku, postavljanju standarda kvaliteta nastave njemačkog jezika, objezbjeđivanju pristupa informacijama o institucijama, aktuelnim dešavanjima i kulturnim manifestacijama u Njemačkoj, ostvarivanju interkulturalnog dijaloga u cilju kulturne razmjene između Crne Gore i Njemačke, na unapređenju razumijevanja evropskih vrijednosti na globalnom nivou, kao i razvoju zajedničkih evropskih perspektiva.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE