11212019čet
Last updatečet, 21 nov 2019 3pm

Kultura

Zuvdija Hodžić dobitnik nagrade "Teuta" za ukupno književno djelo

Antologija donosi stvaralaštvo dosadašnjih dobitnika u regionu visoko rangiranog književnog priznanja Teuta, koje su do sada dobili Jevrem Brković, Drietero Agoli, Miraš Martinović, Ramiz Keljmendi i Moikom Zećo. Nagrada se dodjeljuje za ukupno književno djelo autora

Zuvdija Hodžić (Foto: Printscreen)

Književno priznanje "Teuta" ove godine jednoglasnom odlukom žirija dodijeljeno je književniku Zudviji Hodžiću, za njegovo ukupno djelo.

Promocijom knjige "Gledam sina pjesnika", pjesnika Esada Mekulija, i dokumentarnim filmom "Mome narodu/Moji ljudi", u Baru će 29. avgusta početi trodnevna manifestacija "Alpske muze 2019".

Tom prilikom biće promovisana antologija "Musem alps/Alpske muze", koju je objavilo Regionalno udruženje pisaca "Teuta", na alabanskom i crnogorskom jeziku.

Antologija donosi stvaralaštvo dosadašnjih dobitnika u regionu visoko rangiranog književnog priznanja Teuta, koje su do sada dobili Jevrem Brković, Drietero Agoli, Miraš Martinović, Ramiz Keljmendi i Moikom Zećo. Nagrada se dodjeljuje za ukupno književno djelo autora.

Poslije Bara, pisci su u petak gosti albanskog grada Lješa, gdje će imati bogat program, između ostalog i veče poznatog pisca Visara Zhitia, kao iizvjedbu dramske poeme "Đerđ Kastrioti Skenderbeg" Dževdeta Limanija, prenosi rtcg.me.

U subotu domaćin karavana, koji čini tridesetak stvaralaca iz Crne Gore, Albanije i Kosova, biće opština Prizren, gdje će na svečanosti biti i uručena nagrada "Teuta" Zuvdiji Hodžiću.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Ministarstvo kulture, omladine i sporta Kosova, a pored crnogorske opštine Bar, manifestaciju su pomogli srez Lješa i opštine Peć i Prizren.

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...