11152019pet
Last updatepet, 15 nov 2019 3pm

Kultura

Perović, Šekularac i Goranović dobitnici Trinaestojulske nagrade

Dragan B. Perović, književnik, istoričar i publicista, prof. dr Božidar Šekularac i književnik Pavle Goranović dobitnici su Trinaestojulske nagrade za 2019. godinu, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Foto: Printscreen

Kako je saopšteno, Perović je nagradu dobio za autorski TV serijal „Crnogorci sentom po svijetu“, za ciklus emisija „Istjerivač mitova“ i knjigu „ Stefan Perović Cuca - orepak bića“, Šekularac za knjigu „Crna Gora u doba Crnojevića“, a Goranović za knjigu „Poezija“.

O dobitnicima Trinaestojulske nagrade odlučio je žiri u sastavu predsjednik Rajko Todorović Todor i članovi mr Miomir Vojinović, prof. dr Igor Lakić, dr Ranko Milović i mr Jadranka Selhanović na sjednici održanoj danas na Cetinju.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...