04212019ned
Last updatesub, 20 apr 2019 9pm

 

 

Kultura

Njujork: Bosanskohercegovački film festival od 10. do 13. aprila

Konkurs za prijavu filmova je produžen do 15. februara 2019. Odbor BHFF-a će birati filmove u nekoliko kategorija - dokumentarni, igrani, kratki i animirani. Festival će predstaviti filmove bosanskohercegovačkih reditelja, produkcije i koprodukcije, kao i filmove stranih reditelja koji obrađuju teme iz Bosne i Hercegovine

Šesnaesti Bosanskohercegovački film festival (BHFF) biće održan od 10. do 13. aprila u Njujorku, a konkurs za prijavu filmova je produžen do 15. februara 2019.

Odbor BHFF-a će birati filmove u nekoliko kategorija - dokumentarni, igrani, kratki i animirani. Festival će predstaviti filmove bosanskohercegovačkih reditelja, produkcije i koprodukcije, kao i filmove stranih reditelja koji obrađuju teme iz Bosne i Hercegovine.

“BHFF promoviše raznolikost Bosne i Hercegovine u SAD, služi kao čvrsta veza između bosanskohercegovačke dijaspore u Njujorku i njene domovine i predstavlja bosansku kulturu široj njujorškoj publici. Od skromnog začetka prije šesnaest godina, festival je prerastao u svojstven njujorški fenomen kojeg uvažavaju filmski stvaraoci, producentske kuće i šira filmska zajednica. Pored takmičarskih i specijalnih programa koji prikazuju oko 15 filmova godišnje, BHFF priređuje interaktivne, kolaborativne događaje koji služe kao platforma za bitne dijaloge između gostiju, većinom filmskih stvaralaca sa Balkana, i mnogobrojne njujorške publike”, saopštio je odbor BHFF.

Festival je u proteklih petnaest godina posjetio širok dijapazon gostiju i učesnika, od proslavljenih filmskih stvaralaca do novih mladih režisera.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...