07022020čet
Last updatečet, 02 jul 2020 4am

Kultura

Preminuo Nazif Mujić, dobitnik Srebrnog medvjeda (VIDEO)

Godinama se pisalo o ovom dobitniku Srebrnog medvjeda, njegovom teškom životu i trenutku kada je odlučio da proda Srebrenog medvjeda za 4.000 eura, zbog teške materijalne situacije

Foto: Printscreen

Nazif Mujić, dobitnik Srebrnog medveda na filmskom festivalu u Berlinu 2013. godine za ulogu u filmu “Epizoda u životu berača željeza” Danisa Tanovića, preminuo je jutros, saznaje Tuzlanski.ba.

Nazifu Mujiću iz mjesta Svatovac nadomak Lukavca je osvajanje prestižne nagrade na filmskom festivalu u Berlinu donijelo trenutnu slavu, a nagradu je dobio za najbolju mušku ulogu.

Godinama se pisalo o ovom dobitniku Srebrnog medvjeda, njegovom teškom životu i trenutku kada je odlučio da proda Srebrenog medvjeda za 4.000 eura, zbog teške materijalne situacije.

Datum ukopa bit će poznat naknadno, potvrdio je za Tuzlanski.ba član Vijeća nacionalnih manjina Federacije BiH i stručni saradnik za pitanja Roma u Tuzlanskom kantonu Mehmed Mujić, dodavši da će već sutra nastojati aktivirati sve da pomognu porodici za troškove ukopa.

“Pozivam sve humane ljude da se povodom sahrane pomogne porodici”, kazao je Mehmed Mujić.

 

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE