05202018ned
Last updatened, 20 maj 2018 4pm

 

Kultura

Kolege i prijatelji se opraštaju od Nebojše Glogovca: Šok, nevjerica i tuga

Sergej Trifunović je povodom smrti kolege ostavio poruku na društvenim mrežama: "Ne znam šta bih ti rekao, što već ne znaš. Jedino što bih mogao da ti kažem je, da kad dodje moj čas, voleo bih da me ti sačekaš tamo”

Foto: YouTube/Printscreen

Smrt glumca Nebojše Glogovca ražalostila je sve koji su uživali u njegovim glumačkim bravurama, a posebno njegove kolege koje Srpsko glumište je danas neutješno zbog gubitka velikog čovjeka i kolege su ga poznavale, s njim studirale i radile, piše “Blic”.

Prva se jutros od Glogovca oprostila Nataša Ninković koja je sa njim dijelila akademsku klupu. Studirali su u istoj klasi, a kasnije i glumili zajedno.

"Zauvek u mom srcu, sa anđelima mili moj", napisala je neutješna Nataša.

Proslavljeni glumac Voja Brajović kaže za "Blic" da je smrt Nebojše Glogovca udarac u stubove dramske umjetnosti.

“To je udarac u njenu bit, da bude gradivni dio identiteta ovog naroda. Nenadoknadiv je njegov dar za dramsku umjetnost i ljudske kvalitete. Pala je crna zavjesa”, izjavio je Voja Brajović.

Sergej Trifunović je povodom smrti kolege ostavio poruku na društvenim mrežama: "Ne znam šta bih ti rekao, što već ne znaš. Jedino što bih mogao da ti kažem je, da kad dodje moj čas, voleo bih da me ti sačekaš tamo”.

I Jelisaveta Orašanin je tužno podnijela ovu vijest.

Uz fotografiju sa snimanja serije "Ubice mog oca" stavila je samo znak srca.

Glumac Saša Joksimović je podelio tugu na Instagramu.

Sa činjenicom da je preminuo njen talentovani kolega nije mogla da se pomiri ni Ljiljana Blagojević. Posvetila mu je tužan status.

"I On bira i u svoje rajsko naselje poziva najbolje!Neka ti je večna slava veliki glumče i časni čoveče!”

Ništa manji šok nije doživjela ni voditeljka Prve TV Maja Nikolić.

"Tuga! Zbogom divni čoveče", napisala je ona, a urednica RTS-a Nataša Mijušković posvetila mu je Besmrtnu pesmu.

I pjevačica Romana Panić je uputila posljednje "zbogom" Glogovcu.

Ništa manje tuge nije izrazila ni pjevačica Tijana Dapčević.

Dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović, povodom smrti Nebojše Glogovca rekao je da je otišao jedan od najboljih glumaca u regionu, vrhunski umjetnik i predvodnik svoje generacije u stvaralačkim okvirima.

Zelenović je napomenuo da je posljednji put vidio Glogovca u okviru programa festivala u Paliću.

“Pitao sam se tada šta još može bolje da uradi tako talentovan glumac. Gledao sam ga u filmu Rajka Grlića ‘Ustav Republike Hrvatske’, gdje je maestralno odigrao profesora istorije. Mnogo mi je teško. Znao sam da prognoze nisu dobre, ali sam se nadao da je mlad i da će se izvući”, izjavio je Tanjugu Radoslav Zelenović.

Od slavnog glumca se oprostio i Aleksandar Šapić koji je sa njim imao zajedničke scene u filmu "Kad porastem biću kengur".

Boban Jevtić direktor Filmskog centra Srbije rekao je da je odlazak Nebojše Glogovca nenadoknadiv gubitak za našu kulturu.

On je u izjavi za Tanjug naglasio da je Glogovac bio jedan od najboljih glumaca svoje generacije.

“Mnogo mi je žao. Izgubili smo velikog umjetnika, jednog od najzanačajnijih u istoriji naše kinematografije i pozorišta. Velika nenadoknadiva praznina ostaje iza njega”, naveo je Jevtić.

Od njega se oprostio i glumac i reditelj Radoš Bajić.

“U Srbiji je osvanuo još jedan sumoran i veoma tragičan dan. Sa nevjericom sam primio vijest da je preminuo divan čovjek, neponovljivi i veličanstveni glumac i kolega Nebojša Glogovac. Vječno ću pamtiti jutrošnje suze i bolno ridanje kolege Raleta Milenkovića – dok mi je na setu našeg novog projekta saopštava strašnu vijest koju je upravo čuo. Pamtiću Nebojšinu hrabrost, ljepotu njegovog osebujnog talenta i razgovore koje smo vodili u pauzi snimnja ‘Ravne Gore’ na Ljutom polju i Suvoboru. U nenadoknadivom gubitku, porodici i prijateljima izražavamo najdublje saučešće”, izjavio je Radoš Bajić.

I Sloboda Mićalović se oprostila od svog kuma.

"Kume moj dobri, neka te anđeli čuvaju", napisala je Mićalovićeva.

Muzičar Đorđe David je na društvenoj mreži napisao: "Znao sam ga kao klinca još iz Dečijeg omladinskog dramskog studija RTS. Zvao sam ga Lobanja. Od milošte. Neka su ti laki putevi nebeski".

I Andrija Milošević se oprostio od svog prijatelja.

"Počivaj u miru, druže", napisao je Milošević.

Od njega se oprostila i Katarina Žutić.

Posljednji pozdrav uputio mu je i Rambo Amadeus.

I hrvatski voditelj Zoran Šprajc.

 

  • Najnovije

  • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE