02242018sub
Last updatepet, 23 feb 2018 10pm

fast2top

 

Kultura

Balašević uoči nastupa u Sarajevu: Emociju Skenderije ’98. nijedna dvorana nije mogla da nadmaši (VIDEO)

U organizaciji UNHCR-a, Balašević je u februaru 1998. godine održao dva koncerta u toj dvorani i bio je prvi muzičar iz Srbije koji je nakon ratnih djelovanja nastupio u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. On će u Sarajevu, 17. februara, u istom prostoru - dvorani “Mirza Delibašić” na Skenderiji, održati koncert

Foto: Printscreen

Povodom 20. godišnjice od svog prvog poslijeratnog nastupa u Sarajevu, legendarni novosadski šansonjer Đorđe Balašević održaće 17. februara koncert u istom prostoru - dvorani Mirza Delibašić na Skenderiji.

U organizaciji UNHCR-a, Balašević je u februaru 1998. godine održao dva koncerta u toj dvorani i bio je prvi muzičar iz Srbije koji je nakon ratnih djelovanja nastupio u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, prenosi Al Jazeera.

“To je bila emocija koja se ne može ponoviti. Ja sam imao problema da pokušam da budem jedan od mirnijih ljudi u dvorani tih večeri, jer sam znao da će neko plakati, da će se neko grliti, da će neko jednostavno zaćutati... Ja ništa od toga nisam smio sebi da priuštim. Morao sam da se na sceni pravim da je to samo jedan od ‘onih’ koncerata, a to nije bilo nimalo lako”, rekao je Balašević.

Šte je još “Panonski mornar” rekao uoči nastupa u Sarajevu pogledajte u video-snimku:

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko od potencijalnih kandidata ima najveće šanse da postane predsjednik Crne Gore?

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...