07032020pet
Last updatepet, 03 jul 2020 6pm

Kultura

Objavljene nominacije za Oskara, "The Shape of Water" ispred svih (VIDEO)

Akademija je navela da će se devet filmova takmičiti za najbolji film, a to su "Call Me By Your Name", "Darkest Hour", "Dunkirk", "Get Out", "Lady Bird", "Phantom Thread", "The Post", "The Shape of Water'' i "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"

Foto: Printscreen

Film "The Shape of Water", reditelja Giljerma del Toroa, osvojio je danas najviše, 13 nominacija za Oskara, dok je Greta Gervig peta žena nominovana u kategoriji najbolje režije za nagradu američke Akademije filmskih umjetnosti i nauke, javila je agencija AP.

Osam nominacija je dobio film "Dunkirk", Kristofera Nolana, doj je sedam dobio film "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", Martina MekDonaga.

Akademija je navela da će se devet filmova takmičiti za najbolji film, a to su "Call Me By Your Name", "Darkest Hour", "Dunkirk", "Get Out", "Lady Bird", "Phantom Thread", "The Post", "The Shape of Water'' i "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

U kategoriji najbolje režije nominovani su Del Toro, Nolan, Džordan Pil, Greta Gervig i Pola Tomas Anderson, prenose “Vijesti” navode agencije Beta.

Foto: Printscreen

Za najbolju glumicu će se takmičiti Seli Haukins, Frensis MekDormand, Margot Robi, Serše Ronan i Meril Strip a za najboljeg glumca Timoti Šalame, Danijel Dej Luis, Geri Oldman, Danijel Kaluja i Denzel Vašington.

Oskar se dodjeljuje u 24 kategorije, među kojima za najbolji film, režiju, glavnog glumca i glavnu glumicu, najbolju sporednu mušku i žensku ulogu, najbolji originalni scenario, najbolji adaptirani scenario, najbolji strani, dokumentarni i animirani film, kao i za najbolju muziku i specijalne efekte.

Ovogodišnja, 90. ceremonija dodjele Oskara biće održana 4. marta u Los Anđelesu.

Pobjednik na prošlogodišnjoj dodjeli je bio mjuzikl "La La Land" reditelja Dejmijena Šazela, koji je osvojio šest nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka. 

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE