01182018čet
Last updatečet, 18 jan 2018 5pm

fast2top

 

Kultura

Video u kojem ćete uživati: Pogledajte kako je Salvador Dali davne 1952. nasmijao publiku pored TV ekrana

Koncept emisije je jednostavan: žiri sačinjen od poznatih osoba trebalo je da pogodi čime se bavi osoba pred njima, postavljajući jednostavna “da/ne” pitanja, a u ovom specijalu seone Dali je bio osoba kojoj su postavljali pitanja. Čini se jednostavno, ali ispostavilo se da ne postoji nešto što Salvador nije radio u životu, tako da se frustracija takmičara povećava iz minute u minut

Foto: Printscreen

Ukoliko ste u potrazi za video-klipom koji će da vas nasmije i popravi vam dan, ne treba da ga tražite među snimcima nastalim u posljednjih nekoliko godina. Tačnije, ne treba da tražiti uopšte, jer smo ga mi pronašli za vas.

Ovaj video je iz 1952. godine i posebno će vas zanimati ako ste obožavalac lika i djela umjetnika Salvadora Dalija (Salvador Dalí).

Slikar, fotograf, izvođač, autor, ključni član nadrealističkog pokreta i učesnik televizijskog šou programa(?). Naime, pored svog doprinosa istoriji umjetnosti, Dali je poznat i po tome što je za života imao mnoštvo nezaboravnih trenutaka, uključujući onaj kada se zamalo ugušio, pojavivši se da održi predavanje u ronilačkom odijelu.

Budući da je internet jedno magično mjesto, mi smo u mogućnosti da vidimo Salvadorovo gostovanje u američkom šou programu “What's my line?” iz pedesetih godina.

Koncept emisije je jednostavan: žiri sačinjen od poznatih osoba trebalo je da pogodi čime se bavi osoba pred njima, postavljajući jednostavna “da/ne” pitanja, a u ovom specijalu seone Dali je bio osoba kojoj su postavljali pitanja. Čini se jednostavno, ali ispostavilo se da ne postoji nešto što Salvador nije radio u životu, tako da se frustracija takmičara povećava iz minute u minut.

Ono što je ostalo je devetominutni klip će vas dobro nasmijati, a i približiti vam kakav je bio ovaj legendarni umjetnik.

Izvor: Bosonoga.com

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...