02242018sub
Last updatesub, 24 feb 2018 9pm

 

Kultura

Bjelopoljski slikar Milutin Obradović dobitnik prestižne nagrade “Mikelanđelo Karavađo”

Nagrađeno umjetničko djelo slikara iz Bijelog Polja, pod nazivom “Ukras moga neba”, biće izloženo u Bramanteovoj Palati u Rimu. Obradović je, kako je kazao, jedini umjetnik sa Balkana koji je dobio ovakvo priznanje

 Foto: Facebook

Poznatom crnogorskom slikaru Milutinu Obradoviću sjutra će u Rimu biti uručena prestižna nagrada za savremeno umjetničko stvaralastvo “Mikelanđelo Karavađo”.

Nagrađeno umjetničko djelo slikara iz Bijelog Polja, pod nazivom “Ukras moga neba”, biće izloženo u Bramanteovoj Palati u Rimu.

Obradović je, kako je kazao, jedini umjetnik sa Balkana koji je dobio ovakvo priznanje.

“Ovo je veliki doprinos za likovni život Crne Gore koji dobija i evropski karakter, jer je preslikano u jedinstvenom priznanju koje je najveće u Evropi”, kazao je umjetnik, prenosi portal vijesti.me.

Foto: Facebook

Za nagradu je imenovan prije 30 dana, kada je dobio i pozivno pismo od italijanske akademske organizacije ASS.SOCIO CULTURALE EA EDITORE, a ceremonija dodjele počinje u večernjim časovima.

“Ova nagrada, zvana ‘International Award Caravaggio Expirience’, je jedinstveno priznanje posvećeno striktnom broju umjetnika, koji će imati čast da izlože svoja djela u Rimu, baš u Bramanteovim halama, koje se nalaze na trgu Popolo, pored Crkve Santa Maria del Popolo. Upravo u ovoj crkvi se možete diviti Karavađovim najvećim djelima, između kojih se može naći i Raspeće Sv. Petra”, kazao je umjetnik.

Ceremonija traje četiri dana i biće propraćena posjetom važnih ličnosti iz političkog i kulturnog života Rima, Italije i svijeta. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko od potencijalnih kandidata ima najveće šanse da postane predsjednik Crne Gore?

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...