09192017uto
Last updateuto, 19 sep 2017 2pm

fast2top

 

Kultura

Bjelopoljski slikar Milutin Obradović dobitnik prestižne nagrade “Mikelanđelo Karavađo”

Nagrađeno umjetničko djelo slikara iz Bijelog Polja, pod nazivom “Ukras moga neba”, biće izloženo u Bramanteovoj Palati u Rimu. Obradović je, kako je kazao, jedini umjetnik sa Balkana koji je dobio ovakvo priznanje

 Foto: Facebook

Poznatom crnogorskom slikaru Milutinu Obradoviću sjutra će u Rimu biti uručena prestižna nagrada za savremeno umjetničko stvaralastvo “Mikelanđelo Karavađo”.

Nagrađeno umjetničko djelo slikara iz Bijelog Polja, pod nazivom “Ukras moga neba”, biće izloženo u Bramanteovoj Palati u Rimu.

Obradović je, kako je kazao, jedini umjetnik sa Balkana koji je dobio ovakvo priznanje.

“Ovo je veliki doprinos za likovni život Crne Gore koji dobija i evropski karakter, jer je preslikano u jedinstvenom priznanju koje je najveće u Evropi”, kazao je umjetnik, prenosi portal vijesti.me.

Foto: Facebook

Za nagradu je imenovan prije 30 dana, kada je dobio i pozivno pismo od italijanske akademske organizacije ASS.SOCIO CULTURALE EA EDITORE, a ceremonija dodjele počinje u večernjim časovima.

“Ova nagrada, zvana ‘International Award Caravaggio Expirience’, je jedinstveno priznanje posvećeno striktnom broju umjetnika, koji će imati čast da izlože svoja djela u Rimu, baš u Bramanteovim halama, koje se nalaze na trgu Popolo, pored Crkve Santa Maria del Popolo. Upravo u ovoj crkvi se možete diviti Karavađovim najvećim djelima, između kojih se može naći i Raspeće Sv. Petra”, kazao je umjetnik.

Ceremonija traje četiri dana i biće propraćena posjetom važnih ličnosti iz političkog i kulturnog života Rima, Italije i svijeta. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

Currency ConverterVIC NEDELJE

  Kako doživjeti stotu      
  Kako doživjeti stotu

  Jedna žena traži nešto po dnevnom boravku. Nakon pola sata, vidljivo nervozna, obraća se svom suprugu koji čita novine:

  - Dragi, da li si vidio moju knjigu?

  - Koji je naslov?

  - "Kako doživjeti stotu"

  - Ah da, sada se sjećam. Jučer sam je bacio u smeće.

  - Ali zašto?

  Read more...