09192017uto
Last updateuto, 19 sep 2017 2pm

fast2top

 

Kultura

Ljubiša Samardžić u kritičnom stanju: Glumcu se ljekari bore za život

“Ljubiša Samardžić je u izuzetno kritičnom stanju, ugrožen mu je život i ljekari čine sve što je njihovoj moći”, ispričao je za “Blic” dobro obaviješten izvor

Foto: Printscreen

Glumac Ljubiša Samardžić je već nekoliko dana u bolnici i njegovo zdravstveno stanje je izuzetno loše, piše “Blic”.

Ljubiša Samardžić je u decembru imao tešku operaciju mozga, a kako saznaje taj list, trenutno je u Kliničkom centru Srbije, na odjeljenju hematologije, i ljekari se bore za njegov život.

“Ljubiša Samardžić je u izuzetno kritičnom stanju, ugrožen mu je život i ljekari čine sve što je njihovoj moći”, ispričao je za “Blic” dobro obaviješten izvor.

U decembru, kada je Smoki bio na operaciji, ljekari su imali optimistične prognoze, a tri mjeseca kasnije spekulisalo se da se glumac zbog glavobolja, vrtoglavica i mučnina na kratko vratio u bolnicu. Ipak, ova glumačka legenda se u martu pratnji supruge pojavila na beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, gdje je prikazan njegov film “Panta rei”.

Tokom svečanosti otvaranja, iz prvog reda, obraćajući se prisutnima i praćen gromoglasnim aplauzom, rekao je:

“Nemam riječi. Uzbuđen sam. Ovaj moj dokumentarni film je pao u vrijeme kada me zdravlje ne služi, ali u svakom slučaju - idemo dalje. Ponosan sam što ste organizovali tako dobru manifestaciju koja će živjeti duže nego ja, logično. Dosta se toga u ovom prostoru izmijenilo. To me i dira i pospješuje. Drago mi je što će na programu biti i filmovi stvaralaca iz republika bivše Jugoslavije”.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

Currency ConverterVIC NEDELJE

  Kako doživjeti stotu      
  Kako doživjeti stotu

  Jedna žena traži nešto po dnevnom boravku. Nakon pola sata, vidljivo nervozna, obraća se svom suprugu koji čita novine:

  - Dragi, da li si vidio moju knjigu?

  - Koji je naslov?

  - "Kako doživjeti stotu"

  - Ah da, sada se sjećam. Jučer sam je bacio u smeće.

  - Ali zašto?

  Read more...