07082020sri
Last updatesri, 08 jul 2020 1pm

Glas Dijaspore

Hačko Brčvak ekskluzivno za Portal Revije Fokus: Ne mogu sebi da dozvolim da vozim automobil od 150.000 eura, a da narod pati

Moramo da budemo svjesni da nismo stvoreni da živimo sami. Gospodar nas je stvorio da živimo u zajednici i da budemo svjesni da, ako je nam je kao pojednicu dao nešto, da to nešto moramo da dijelimo. Da smo u iskušenju, da to nije samo za nas, kazao je Brčvak

Hajriz Brčvak sa suprugom Selmom (Foto: Fokuspress.com)

“Ne mogu da dozvolim sebi da vozim automobil od 150.000 eura, a da se oko mene dešava sve ovo, da narod pati”, kazao je nadaleko poznati humanista Hajriz Hačko Brčvak u razgovoru za Portal Revije Fokus.

Nakon što je prošle sedmice uplatio 100.000 eura Nacionalnom koordinacionom timu za borbu proziv zaraze, Brčvak je obezbijedio medicinsku opremu za bolnice u Bijelom Polju, Baru i Podgorici, vrijednu više od 183.000 dolara.

Foto: Fokuspress.com

“Moramo da budemo svjesni da nismo stvoreni da živimo sami. Gospodar nas je stvorio da živimo u zajednici i da budemo svjesni da, ako je nam je kao pojednicu dao nešto, da to nešto moramo da dijelimo. Da smo u iskušenju, da to nije samo za nas”, kazao je on.

Pojasnio je da je preko prijatelja u Kini uplatio novac za medicinsku opremu.

“Vlada Crne Gore je u komunikaciji sa vladom Kine i ambasadorom Darkom Pajovićem, a avion kojim će biti dostavljena oprema bi trebalo da krene 2. aprila. Ako bude sve prošlo kako treba poručiću još”, kazao je Brčvak.

Hačko Brčvak pozvao iseljenike da pomognu CG: Ako našom donacijom uspijemo da spasimo jedan život, to je kao da smo spasili čovječanstvo (VIDEO)

Biće i auta, i telefona, i stanova, i svega, ali budite svjesni – ako našom donacijom uspijemo da spasimo jedan život, to je isto kao da smo spasili cijelo čovječanstvo. Jedan veliki učenjak je rekao: Kada se nekom otvore vrata dobra neka požuri ka njima, doista se ne zna kada će se zatvoriti. Zato, udjelite što prije, jer sigurno je vaše samo ono što ste dali”, kazao je Brčvak u video poruci

 

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE