08122020sri
Last updatesri, 12 avg 2020 1pm

Glas Dijaspore

Predsjednik Udruženja “Lovćen” se sastao sa ministarkom za administraciju lokalne samouprave Kosova

Na sastanku je bilo riječi o položaju crnogorske zajednice na Kosovu, pitanju zaposlenosti po opštinama i zastupljenosti Crnogoraca u organima državne uprave. Pokrenuto je pitanje rješavanja stambenih potreba za povratničke porodice iz crnogorske zajednice u opštinama Priština, Kosovo Polje i Gračanica

Foto: Uprava za dijasporu

Predsjednik Udruženja Crnogoraca “Lovćen” i predsjedavajući Konsultativnog vijeće za zajednice pri Kabinetu predsjednika Kosova Lazar Radulović sastao se sa novoimenovanom ministarkom za administraciju lokalne samouprave Kosova Emilijom Redžepi.

Na sastanku je bilo riječi o položaju crnogorske zajednice na Kosovu, pitanju zaposlenosti po opštinama i zastupljenosti Crnogoraca u organima državne uprave. Pokrenuto je pitanje rješavanja stambenih potreba za povratničke porodice iz crnogorske zajednice u opštinama Priština, Kosovo Polje i Gračanica.

Ministarka Redžepi je iskazala podršku ovakvim projektima, kao i spremnost da se izađe u susret u smislu obezbjeđivanja terena za izgradnju stambenog objekta za crnogorske povratnike, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE