07082020sri
Last updatesri, 08 jul 2020 1pm

Glas Dijaspore

Bihorac dr Zećir Ramčilović potpredsjednik Skupštine Sjeverne Makedonije

On je narodni poslanik u tamošnjem parlamentu, naučni saradnik na Institutu za nacionalnu istoriju Republike Makedonije, a kroz svoj radni angažman radi na promociji i očuvanju tradicije, kulture i prava Bošnjaka u Republici Sjevernoj Makedoniji

Dr Zećir Ramčilović (Foto: Facebook)

Bihorac dr Zećir Ramčilović nedavno je imenovan za potpredsjednika Skupštine Sjeverne Makedonije.

On je narodni poslanik u tamošnjem parlamentu, naučni saradnik na Institutu za nacionalnu istoriju Republike Makedonije, a kroz svoj radni angažman radi na promociji i očuvanju tradicije, kulture i prava Bošnjaka u Republici Sjevernoj Makedoniji.

Rođen je 1975. godine u Donjim Konjarima, doktorirao je istorijske nauke 2013. godine i prvi je doktor nauka iz plemena Ramčilović. Kruna njegovog istraživačkog rada je djelo “Bošnjaci u Makedoniji tokom 20-tog stoljeća”, s akcentom na kulturu i prosvjetu.

”Zahvaljujem se parlamentarnoj većini i svim poslanicima koji su me predložili i podržali moju kandidaturu za potpredsjednika Skupštine Republike Sjeverne Makedonije. Za mene to predstavlja veliku čast i obavezu za dalje djelovanje, ali i priznanje za posvećeni rad u zakonodavnom domu u proteklom periodu. Ovim se potvrđuje iskreni pristup vlasti u izgradnji društva sa jednakim mogućnostima i pravima, ali i sa jednakim dužnostima, obavezama i odgovornošću, bez obzira na etničku, vjersku ili drugu pripadnost. Očekujem da ovo postane praksa i da u svakom budućem parlamentarnom sastavu jedan od potpredsjednika bude iz reda manjebrojnih etničkih zajednica. Zbog toga osobita zahvalnost onim poslanicima manje brojnijih zajednica koji su to prepoznali, podržali me i glasali za mene. Vjerujem da će mi funkcija potpredsjednika Skupštine omogućiti da dam veći doprinos u razvoju parlamentarne demokratije i intenziviranju reformskih procesa. I, svakako, dostojanstveno ću predstavljati Skupštinu Republike Sjeverne Makedonije”, rekao je Ramčilović, prenosi Radio Petnjica.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE