11152019pet
Last updatepet, 15 nov 2019 4pm

Glas Dijaspore

Mitrović posjetio Udruženje “Demonte” u Minhenu: Spremni da realizuju projekte za unapređenje veza sa Crnom Gorom

Udruženje je bilo posvećeno humanitarnom radu u prethodnom periodu, što je rezultiralo učešćem u brojnim humanitarnim akcijama u Beranama, Bijeloj i Cetinju. Istakli su da je u planu partnerski projekat sa novoosnovanom NVO iz Nikšića čiji će glavni cilj biti smanjenje prosjačenja. Takođe, u planu je izgradnju objekta za ovu namjenu, kao i ostalih komponenti neophodnih za njeno funkcionisanje

Foto: Uprava za dijasporu

Udruženje “Demonte” u Minhenu izrazilo je spremnost da, u saradnji sa Upravom za dijasporu, realizuje nekoliko projekata koji bi značajno uticali na jačanje i unapređenje veza sa Crnom Gorom.

To je saopšteno na sastanku direktora Uprave za dijasporu mr Predraga Mitrovića i članova Udruženja Sava Bigovića i dr Dejana Sickingera.

Bigović i Sickinger su informisali Mitrovića o aktivnostima Udruženja u prethodnom, kao i o aktivnostima planiranim za naredni period. Udruženje je bilo posvećeno humanitarnom radu u prethodnom periodu, što je rezultiralo učešćem u brojnim humanitarnim akcijama u Beranama, Bijeloj i Cetinju. Istakli su da je u planu partnerski projekat sa novoosnovanom NVO iz Nikšića čiji će glavni cilj biti smanjenje prosjačenja. Takođe, u planu je izgradnju objekta za ovu namjenu, kao i ostalih komponenti neophodnih za njeno funkcionisanje.

Među brojnim temama od značaja za dijasporu, razgovarano je o inicijativi članova Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima iz SR Njemačke o organizovanju sastanka sa svim udruženjima iz te evropske države. Sastanak će biti održan tokom novembra, i to će biti prilika za rukovodstvo udruženja da prezentuju projekat koji će sprovoditi sa NVO iz Nikšća, u saradnji sa Opštinom Nikšić.

Mitrović je informisao prisutne o aktivnostima Uprave za dijasporu koja je u kratkom periodu pokrenula veliki broj kvalitetnih projekata kao što su online kurs crnogorskog jezika, web aplikacija o evidenciji iseljenika, izdavanje iseljeničkih knjižica i mnogi drugi projekti, saopšteno je iz Uprave za dijasporu. Istakao je spremnost Uprave za dijasporu da podrži kvalitetne projekte koji će uticati na poboljšanje položaja crnogorske zajednice u Njemačkoj i istakao da će početkom sljedeće godine biti raspisan novi javni konkurs za sufinansiranje programa odnosno projekata u oblastima saradnje sa dijasporom-iseljenicima.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...